Október 16-tól a Swiss utasai igénybe vehetik a zürichi repülőtér és Lugano közötti vonatjáratokat, amelyek megkapják a légitársaság járatszámait is, az utazás a beszállókártyán is szerepel majd.

Az Adria Airways csődje után megszűnt az egyetlen légi járat Lugano és Zürich között, azonban az érintett utasoknak nem kell aggódnia, ugyanis a Swiss a Svájci Szövetségi Vasutakkal (SBB) együttműködve alternatív megoldást kínál a két város közötti utazásra. 

A “Flugzugnak” (magyarul szó szerint “repülővonatnak”) elnevezett szolgáltatás révén a Luganóból induló utasok vonattal juthatnak el a Swiss zürichi bázisára, ahonnan tovább repülhetnek a kiválasztott úti célra (vagy fordítva). A vonatjegy ára a repülőjegy árába lesz beépítve, és Swiss-járatszámmal is ellátják. 

A vonatjegyen Swiss-járatszám is fel lesz tüntetve (forrás: Swiss)

A Flugzug napi 14 alkalommal vehető igénybe Lugano és Zürich repülőtere között mindkét irányban. Az új szolgáltatás a jelenleginél jóval nagyobb rugalmasságot biztosít az utasoknak, ugyanis a luganói repülőtéren jelenleg napi négy gépmozgás van: a Silver Air szezonálisan közlekedik Losinjba és Elbára.

A vonatjáratokkal az összes releváns zürichi csatlakozás elérhető lesz. A szolgáltatás október 16-án indul, és már megvásárolható a Swiss honlapján vagy az utazási irodáknál. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lugano Svájc déli részén fekszik, az olasz nyelvű Ticino kantonban, Zürichtől 220 kilométerre. A Swiss arra törekszik, hogy Ticino kantont is megfelelően lefedje, optimális csatlakozási lehetőségeket biztosítva zürichi bázisához. A légitársaság eddig Bázel és Zürich között kínált hasonló csatlakozást.