Újabb piaci szereplő lép porondra Romániában áprilistól Fly Romania néven, mely az első hónaptól kezdődően hat útvonalat kínál az utasok számára. A légitársaság bázisa a bukaresti Henri Coandă repülőtér lesz, azonban Temesvár és Tulcsa városából is közlekedtet majd korlátozott számban nemzetközi járatokat – írja a Routes Online.

A bukaresti bázisú légifuvarozó a charter üzemeltetéssel és ACMI bérléssel foglalkozó román Ten Airways gépparkját fogja közlekedtetni útvonalain, amelynek flottája két McDonnell Douglas MD-82 és három MD-83 típusú repülőgépből áll.

Az Airline Route információi szerint az induláskor, azaz április 15-én, három járat áll majd rendelkezésre, ebből rögtön egy belföldi útvonal is, amely Bukarest és Temesvár között üzemel majd heti ötszörös rendszerességgel. Emellett a két román városból hetente háromszor közlekedik majd a Fly Romania Veronába is.

Még áprilisban újabb útvonalak csatlakoznak a hálózathoz, méghozzá a Bukarest-Genova, Bukarest-Tulcsa, valamint a Tulcsa-Milánó Bergamo járat, amelyek közül előbbi április 16-tól, míg az utóbbiak április 18-tól üzemelnek. Június 2-tól két low-cost célállomás, Barcelona-Reus és Frankfurt-Hahn repülőtere is elérhető lesz Bukarestből a Fly Romania-val, mindkettő heti háromszoros rendszerességgel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A román charter és ACMI-bérbeadással foglalkozó Ten Airways repülőgépei közlekednek majd a Fly Romania számára. (Fotó: Peter Bakema - Wikimedia Commons) | © AIRportal.hu

A román charter és ACMI-bérbeadással foglalkozó Ten Airways repülőgépei közlekednek majd a Fly Romania számára. (Fotó: Peter Bakema – Wikimedia Commons)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!