Október 8-án indul az első, üzleti osztállyal felszerelt járat, méghozzá Ukrajna fővárosába, Kijevbe. A légitársaság bejelentette, hogy szeptember 11-től megindult a prémium osztály jegyeinek értékesítése. Emellett szintén bejelentésre került, hogy újabb kelet-európai célállomásra közlekedik a flydubai. November 20-tól hetente kétszer repül a moldáv fővárosba, Chisinau-ba a low-cost modellben működő légitársaság.

Low-cost légitársaság prémium üzleti osztállyal a fedélzeten

“Az utasainknak nyújtott szolgáltatásaink fejlődésével egyetemben örömmel jelentjük be, hogy a Business Class ülésekre szóló jegyek értékesítését megkezdtük. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy olyan útvonalakra kínálhatunk Business Class élményt, amelyeken ezelőtt egy légitársaságnál sem volt elérhető, mint például Biskek, Donyeck és Juba.” – nyilatkozta Ghaith Al Ghait, a légitársaság vezérigazgatója.

A flydubai augusztusban vette át az első Boeing 737-800 repülőgépét, amely már kétosztályos elrendezéssel készült a vállalat igényeinek megfelelően. A jövőben érkező új repülőgépek már mind kétosztályos elrendezéssel kerülnek átadásra, míg a meglévő példányok folyamatosan átalakításra kerülnek.

Az üzleti osztályra jegyet váltó utasok számos kényelmi szolgáltatást élvezhetnek, ilyen a tágas ülés és a 12.1 colos érintőképernyőről elérhető szórakoztató rendszer. E mellett széles étel- és italválaszték várja őket a fedélzeten, míg a repülés előtt elsőbbségi check-in biztosítja a prémium kiszolgálást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Novembertől irány Moldova

Az újabb kelet-európai járat szerdán és vasárnap közlekedik majd a két főváros között a légitársaság Boeing 737-800 típusú repülőgépével.

“Az új járat Chisinau és Dubai között folytatja a flydubai által megkezdett elkötelezettséget, hogy összekössük a kihasználatlan piacokat. Chisinau a negyvenötödik olyan úticél lesz, mely előzőleg nem rendelkezett közvetlen járattal Dubaiba egy Arab Emirátusok-beli légitársaság által üzemeltetve.” – nyilatkozta a hivatalos közleményben Ghaith Al Ghaith.

“Chisinau egy újabb európai útvonalat kínál utasainknak és folytatja a flydubai hálózatának terjedését a régióban. Várjuk a turisták és az üzleti világ nyújtotta lehetőségeket, melyeket ez az útvonal kínál az Egyesült Arab Emirátusk és Moldova számára.” – tette hozzá Al Ghaith.

A légitársaság 2010 óta van jelen Európában, ez alatt 17 útvonalat nyitott a kelet-európai és a balkáni régióban. Ukrajnát az Arab Emirátusokkal szeptember végére öt város is összeköti, hiszen szeptember 15-étől Odessza, míg 18-tól Dnyipropetrovszk repülőteréről is eljuthatnak az utasok az öböl-menti államba.

Bár szomszédos államaink közül Románia és Szerbia fővárosába is közlekedik a flydubai, valamint Macedónia fővárosa, Skopje is az elérhető úticélok között szerepel, azonban Budapest egyelőre nincs a tervezett desztinációk között. Tavaly októberben az AIRportal.hu kérdésére a légifuvarozó szóvivője elmondta, hogy Budapest kívül esik azon az 5 órás hatósugarukon, amellyel saját standardjaik szerint járatot tudnak üzemeltetni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!