A Malév Ground Handling Zrt.-nél működő üzemi tanács szerint a társaság menedzsmentje annak ellenére, hogy jogerősen pert vesztett, folytatja a törvénysértő gyakorlatát, és nem egyeztet a folyamatban lévő bércsökkentésről. A GH üzemi tanácsának hétfői közleményében emlékeztet arra, hogy jogerős bírósági ítélet született a múlt héten arról, hogy a cégvezetésnek az üzemi tanáccsal meg kell osztania az üzleti adatokat és információkat.

Limburger Lóránt, a Malév GH vezérigazgatója az MTI-nek annyit mondott: a menedzsment ebben az esetben is jogszerűen és törvényesen jár el a cég megmentésének érdekében. Hozzátette: egyéni munkaszerződés módosításoknál nem gyakorolhatóak az üzemi tanács jogosítványai.

Az üzemi tanács emlékeztetett: a Fővárosi Munkaügyi Bíróság másodfokon is elmarasztalta a Malév Ground Handling Zrt. vezetőségét, amiért elmulasztotta az üzemi tanács megfelelő tájékoztatását. A Munka törvénykönyve előírja, hogy a dolgozók nagyobb csoportjának munkaviszonyát, kereseteit érintő kérdésben a menedzsmentnek tájékoztatnia kell az üzemi tanácsot és megfelelő egyeztetéseket kell folytatnia ezekről – írja közleményében a Malév GH üzemi tanácsa.

A munkavállalói érdekképviselet közölte: a jelenlegi, személyenként 30-50 ezer forintos bércsökkentési munkáltatói tervekről nem kaptak tájékoztatást, a konzultáció elmaradt.

Az üzemi tanács elfogadhatatlannak tartja, hogy egy állami tulajdonú vállalatnál semmibe vegyék az egyeztetési kötelezettséget. A törvénysértés mellett nagyfokú szociális érzéketlenségről árulkodik a menedzsment hozzáállása – írja közleményében a Malév GH üzemi tanácsa.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A múlt hét pénteken a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) közölte, hogy pattanásig feszült a helyzet a ferihegyi földi kiszolgálást végző Malév Ground Handling Zrt.-nél a tervezett bércsökkentés miatt, a dolgozók nem tudnak elviselni egy újabb 30-40 ezer forintos fizetéscsökkentést.

Limburger Lóránt, a cég vezérigazgatója akkor úgy nyilatkozott, hogy a társaság a túlélésért küzd, így elkerülhetetlen az összes alkalmazott bérének csökkentése, és a helyzetet a munkavállalók többsége megérti.

Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!