Az Aerosucre Colombia áruszállító Boeing 727-es repülőgépe a felszállás során nem tudott időben elemelkedni a Puerto Carreño repülőtér 1780 méter hosszú, 24 jelű futópályájáról, majd az első hírek szerint a repülőtértől 10 mérföldre földnek csapódott – az aviation-safety.net bejegyzése szerint.

A Bogotába tartó, 1975-ben gyártott, HK-4544 lajstromjelű Boeing 727-2J0F Adv. típusú repülőgép fedélzeten tartózkodó hat fős személyzetből egy ember élte túl a balesetet.

A helyi légügyi hatóságok közlése szerint a repülőgép a későn történt elemelkedést követően körülbelül 3 perccel magasságot veszített, majd földnek csapódott 5 mérföldre a repülőtértől. A repülőgép a becsapódást követően kiégett.

Földnek csapódott egy cargo 727-es Kolumbiában

Forrás: Las2orillas via aviation-safety.net

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A felszállás egy másik szögből

Forrás: Sebastian Salazar H

A repülőgép becsapódása

Forrás: Sebastian Salazar H

Az interneten keringő videók a repülőgép felszállását mutatják a futópálya végétől 95 méterre található, a reptér kerítése mellett futó útról, ahol többen is figyelték a 727-es indulását.

Az interneten már korábban is felbukkantak olyan videók, melyek a légitársaság 727-esének felszállását mutatják, mely nagyon alacsonyan húzott el a repülőtér kerítése felett.