Ideiglenesen kivonta a forgalomból Fokker 50 típusú utasszállító repülőgépeit az Avainca. A kolumbiai légitársaság azután döntött így, hogy január 28-án tíz közül az egyik ilyen gépük hajtóműve meghibásodást szenvedett. Teljes átvizsgálásnak vetik alá a flottát.

Mind még meglévő Fokker 50 típusú turbolégcsavaros utasszállító repülőgépét leállította, és ideiglenesen kivonta a forgalomból az Avianca. A kolumbiai légitársaság biztonsági előírásaikra hivatkozva hozta meg a döntést. Mint azt közölték, addig nem állhatnak vissza szolgálatba a gépek, amíg a január 28-án, a Caliból Tumacóba tartó járattal a felszállás előtt történt hajtómű-meghibásodást hitelt érdemlően ki nem vizsgálják.

Az eljárás preventív jellegű, a légitársaság a legkisebb mértékben sem szeretné a légiközlekedés biztonságát veszélyeztetni, ezért határoztak úgy, hogy a gyártó Pratt&Whitney-vel együttműködve vizsgálatot folytatnak a típuson rendszeresített PW127B hajtómű ügyében.


A Star Alliance légiszövetségben működő Avianca egyúttal jelezte azt is, regionális flottájának modernizációja már folyamatban van. A Fokkerek helyébe új generációs ATR 72-600 típusok érkeznek.

Addig amíg a légitársaság nélkülözni kénytelen Fokkereit a már átvett 600-as szériás ATR-ek, valamint szükség esetén sugárhajtású keskenytörzsű típusaik, az A320-as család lesz segítségükre a regionális útvonalak teljesítésében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Avianca tavaly a párizsi légi szalonon vette át az első ATR 72-600-as gépét, amelyből 15 darabot rendelt flottája számára, de a 2012-ben kötött szerződés szükség esetén további 15 gépre biztosít vételi jogot.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!