Szokásos napi rutin útjára indult július 5-én a Montana Rail Link tehervonata, melynek rakománya közt a Boeing rentoni üzemébe szánt 737-es törzsek és más repülőgép-típusokhoz szánt alkatrészek is voltak. Rivelet közelében azonban a szerelvény kisiklott és három 737-es törzs a Clark Fork folyóba, illetve annak meredek partoldalára zuhant – adták hírül helyi hírforrások.

Fotók a szerencsétlenül járt géptörzsekről. (Forrás: Facebook) | © AIRportal.hu

Fotók a szerencsétlenül járt géptörzsekről. (Forrás: Facebook)

A vasúti fuvarozó vállalat a szombati napon 19 kocsis szerelvénnyel továbbította a rakományát, melyből hat kocsi volt kijelölve a Boeing 737-es törzseinek, további egy 777-es és 747-es alkatrészeket szállított. A szerelvény többi kocsija más árucikkeket szállított. A kisiklás pontos okainak kiderítése érdekében a hatóságok vizsgálatot indítottak.

A folyóba zuhant törzsek állapotát a Boeing gyárból a helyszínre érkező szakember gárda vizsgálja, de a fotók alapján nem várható, hogy ezek a gépek valaha is repülni fognak. Azt, hogy a 737-esek melyik légitársaság számára készültek volna szintén nem lehet tudni. A Boeing gyár havi 42 gépes kibocsátást ez a baleset biztosan befolyásolja majd, ami miatt akár gépátadások is csúszhatnak.

Egy videórészlet az egyik helyi hírcsatorna tudósításából (Forrás: Youtube)

A törzsek a Kansas államban található Wichitában készülnek a Spirit Aerosystems vállalatnál, ahonnan naponta indulnak a tehervonatok Boeing alkatrészekkel, köztük a 737-es törzsével. A gyártó a Boeing egyik nélkülözhetetlen partnere a repülőgép gyártásban, hiszen az összes típushoz szállítanak alkatrészeket, itt készülnek a Dreamlinerek orr szekciói is a pilótafülkével együtt. A vállalat az Airbus, a Bombardier és kisebb gyártók számára is készít alkatrészeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!