Chilébe látogatott a Boeing 787-es Dreamliner. A Boeing repülőgépgyár új szélestörzsű utasszállító típusa most először landolt a dél-amerikai országban, ahol ezen a héten zajlik az idei FIDAE Air Show.

Most először látogat Boeing 787 típusú utasszállító repülőgép Chilébe. Az amerikai repülőgépgyár a típus világkörüli útja, a Dream Tour keretében mutatja be a dél-amerikai országban a kompozit anyagokból készülő repülőgépét. A túra szándéka, hogy a legfontosabb megrendelők saját országaiban mutassa be a repülőgépet. A mostani, dél-amerikai állomás során az idei FIDAE (Feria Internacional del Aire y del Espacio) légi szalon keretein belül kerül bemutatásra a típus.

A Dream Tour ötödik szakasza nyílt meg március 26-án, amikor a ZA003-as számú, jellegzetes Dreamliner festést viselő Boeing 787-es megérkezett Chilébe. A bemutató repülőgép teljesen berendezett fedélzettel járja a világot, hogy szemlélői számára maximális mértékben demonstrálni tudja a 787-es technológiai kvalitásait.

Chilében egy igen fontos partnerhez, a LAN Airlineshoz érkezett a Dreamliner. A oneworld légiszövetséghez tartozó légitársaság lesz ugyanis az első, amely az amerikai kontinens déli részén üzembe állítja a szélestörzsű típust. A LAN ezidáig 32 Boeing 787-est rendelt, ebből 26-ot közvetlenül a gyártótól és 6 darabot egy lízingcégen keresztül.

A Boeing 787-es március 31-ig fog Chile fővárosában, Santiagoban vendégeskedni. Ezt követően egy rövid műszaki kitérőt tesz az írországi Shannonban, ahonnan április 2-án Azerbajzsdán fővárosába Bakuba repül. Április 3-6. között Moszkva, 6-11. között Isztambul, míg a túra jelenlegi szakaszának zárásaként 11-13-a között Madrid látja vendégül a Boeing 787-est.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Boeing Media (2012. március 26.) / The Boeing Company’s photostream (flickr)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!