Folytatódik a Boeing Dream Tour, amelynek keretében az amerikai repülőgépgyár világkörüli Boeing 787-es bemutató tart. A világkörüli túra 2011 decemberében vette kezdetét és most rövidesen útjára indul a Dreamliner-túra második szakasza.

Az amerikai repülőgépgyár az első Boeing 787-es átadást követően nem sokkal jelentette, hogy az új fejlesztésű, kompozit anyagokból készülő utasszállító repülőgépével világkörüli útra indul, hogy mindenki számára demonstrálják az új szélestörzsű típus nagyszerűségét.

A Boeing 2011. november 23-án hozta nyilvánosságra a túra első szakaszának részleteit. A Dream Tour repülőgépe a ZA003-as gyári számú B787-es, amely december 4-én kezdte bemutatkozását Kína fővárosában, Pekingben. Ezt követően december 11-16 között Afrikában, Etiópia és Kenya fővárosiaban, majd az évben utolsóként, december 16-án a Közel-Keleten, Katarban lépett színre a Boeing 787-es.

A sorrendben harmadikként összeszerelt Boeing 787-es, amely a ZA003 gyári számot viseli a túra és persze a megrendelők kegyeinek elnyerése érdekében teljesen új belsőt kapott, sőt a külseje is megújult, ugyanis a gyári, alapvetően fehér teszt-színek helyett megkapta a hivatalos Dreamliner festést, kiegészítve a jelenleg számon tartott 787-es megrendelők légitársasági vezérsík-emblémáival.


A Dream Tour előkészületeit bemutató gyári videó (Forrás: Boeing YouTube channel)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Dreamliner túra második része leginkább az amerikai kontinenst fogja érinteni, ugyanis több Boeing partnercégnél fog bemutatkozást tenni a repülőgép. Az első útra január 20-án kerül sor a Kansas állambeli Wichitába, ahol január 25-ig tartózkodik a 787-es, majd onnan Ilinoisba, Rockford városába repülnek.

The January schedule includes the following stops:
Jan. 20-23: Wichita, Kan., to visit partner Spirit AeroSystems and Boeing employees.
Jan. 23-25: Rockford, Ill., to visit partner Hamilton Sundstrand.
Jan. 25-27: Dublin, Ireland, to visit airline customers, leasing companies, financiers and other stakeholders.
Jan. 27-30: Huntsville, Ala., to visit Boeing employees.

Az idei év első külföldi célállomása Írország fővárosa, Dublin lesz, ahol január 25-27 között fog vendégeskedni az álomgép, hogy légitársasági partnerek, valamint finanszírozási vállalatok ismerhessék meg közelebbről is az új repülőgépet. A túra most meghirdetett második szakasza végül január 30-án zárul az Alabama állambeli Hunstvilleben, ahol a Boeing gyár helyi alkalmazottjai előtt teszi tiszteletét a típus.

Forrás: Boeing Media (2012. január 12.)

Ajánlott link: Boeing 787 Dream Tour site

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!