Egy nappal az Indonéziában szerencsétlenül járt Sukhoi Superjet 100 feketedobozának megtalálását követően az orosz repülőgépgyár átadásra előkészítette az Aeroflot Russian Airlines nyolcadik SSJ-100 típusú repülőgépét.

Hivatalos közleményben ugyan nem ismertette álláspontját az Aeroflot az Indonéziában katasztrófát szenvedett Superjettel, illetőleg a típushoz való további viszonyával kapcsolatban, de a jelek szerint az orosz nemzeti légitársaság nem módosítja megrendeléseit.

Az Aeroflot május 17-én írta alá a nyolcadik Sukhoi Superjet 100-95B típusú repülőgépének átadás-átvételéről szóló dokumentumokat. Az Aeroflot legújabb Superjetjét egy orosz pilótáról Jevgenyij Barabashról nevezték el és az RA-89006 lajstromjelet kapta.

A repülőgép átvétel előtti közös, a gyár és a légitársaság szakemberei által végzett ellenőrzése során a felek mindent rendben találtak. Az aláírt dokumentum igazolja, hogy a repülőgép műszakilag rendben van és teljes mértékben megfelel az elvárt teljesítmény követelményeknek, üzemeltetésre készen áll.

A nyolcadik Aeroflot Superjetet a tervek szerint holnap, azaz május 23-án repülik át a gyár komszomolszki gyárterületéről Moszkvába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindeközben a Sukhoi Civil Aircraft Company újabb közleménye szerint zavartalanul zajlik az Aeroflot pilóták kiképzési programja. A programban a gyár RA-97005 lajstromú repülőgépe vesz részt, amellyel a közlemény kiadását megelőző napon négyszer emelkedtek magasba, mintegy 2 óra 40 perces berepülést teljesítve.

A szimulátoros, majd az azt követő oktatórepülések során a kiképzők minden lehetséges körülményre igyekeznek felkészíteni az új Superjet pilótákat, ezért a hagyományos le-, és felszállás mellett touch-and-go, valamint egy hajtóműves üzem melletti manővereket is végeztetnek.

A pilótákat a tavaly decemberben átadott, a moszkvai Zsukovszkij repülőtéren található kiképzési központban készítik fel a típus kezelésére, illetőleg irányítására. A központban eddig 54 Aeroflot pilótát képeztek ki. Az orosz nemzeti légitársaság összesen 30 darab Sukhoi Superjetet rendelt.

Fotó: Sukhoi

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!