November 19-én ünnepelte legújabb típusának, a Boeing 777F-nek forgalomba állítását a Lufthansa Cargo, amely összesen 5 darabot rendelt a triplahetes teherszállító változatából. A nagy teljesítményű, akár 103 tonna áru szállítására is képes két-hajtóműves cargogépek a listaárakat alapul véve egyenként 270 millió dollárjába kerülnek a német légitársaságnak.

A Lufthansa Cargo első, D-ALFA lajstromú Boeing 777F típusa a jelenlegi flotta első olyan gépe, amelyet az utasszállítókhoz hasonlóan meg is kereszteltek és „Good Day, USA” névvel illetek, sőt már azt is tudni lehet, hogy az internetes névadó kampányban javasoltak alapján a második, november végén érkező gép elnevezése „Jambo Kenya”, míg a harmadiké „Ni Hao China” lesz.

A harmadik és a negyedik Boeing 777F az amerikai repülőgépgyárral kötött megállapodás szerint 2014 első félévében, míg az ötödik csak 2015-ben csatlakozik a flottához, amely eddig 18 darab McDonnell Douglas MD-11F típussal működött.

A Lufthansa Cargo első Boeing 777-ese a hangárünnepségen, még a keresztelő előtt. (Fotó: Lufthansa Cargo)


A flotta korszerűsítése érdekében azonban a jövő év folyamán a két legöregebb MD-11F-et kivonják a szolgálatból – tájékoztatott Karl Urlich Garnadt, a Lufthansa Cargo vezérigazgatója, aki azt is elmondta, hogy a Boeing 777-es szén-dioxid kibocsátása 20%-kal alacsonyabb a három-hajtóműves típusukhoz képest, amely fontos szempont a környezetvédelmi tényezőket is figyelembe vevő „Lufthansa Cargo 2020” innovációs programjuk számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új Boeing 777F első kereskedelmi útja Frankfurtból, ahol a típust állomásoztatni fogják New Yorkba, a Kennedy repülőtérre vezetett, majd onnan a Georgia állambeli Atlantába. A következő Németországból induló járat pedig Chicagóba fog repülni.

A Lufthansa Cargo elsődlegesen észak-amerikai útvonalain kívánja üzemeltetni az új típust, de annak mintegy 9000 km-es hatótáv teljesítménye akár a legforgalmasabb cargo repülőtér, Hong Kong elérését is lehetővé teszi számukra.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!