New Yorki járatán vezette be az első felújított, vadonatúj Economy és Business, valamint frissített Premium Economy fedélzetű Boeing 777-esét az Air France.

Az Air France utasainak a június 24-i 008-as New York-i járaton volt első ízben alkalmuk kipróbálni mindazt, amit a francia légitársaság a long-haul flotta kabintermékeinek megújítása érdekében tesz. Nem akármilyen programról van szó, a társaság ugyanis 500 millió eurós ráfordítással kezdte el teljesen megújítani szélestörzsű gépeinek, azok közül is elsőként a Boeing 777-esek fedélzetét.

A felújítás 44 darab Boeing 777-est érint a flottában, amelyekre összességében közel tízezer Economy, több mint 1100 Premium Economy és 2102 teljesen új Business ülést fognak telepíteni 2016-ig bezárólag.


Így készült-videó az első felújított fedélzetű Boeing 777-esről. (Forrás: airfranceonair YouTube Csatorna)

New Yorkot követően az idei év végére már annyi 777-est készítenek el, hogy a szingapúri, a tokiói (Haneda), a houstoni és a sanghaji vonalakra is jut az új kabintermékekből. 2015 év elejére pedig a kameruni Douala, a brazíliai Sao Paolo és az emírségekbeli Dubaj is ilyen gépekkel lesz teljesítve, de ezzel még mindig nincs vége, a franciák mellett a szövetséges KLM is újít.

A holland légitársaság egyelőre valamivel szerényebb, 200 millió eurós beruházással idén nyáron a Boeing 747-esein kínálja a World Business osztályt, amely a jövő év szeptemberétől már a teljes B-777-es flottán is rajta lesz, miközben az Air France sem marad tétlen, a 777-es után az A330-as, valamint A380-as típusain is elvégzi a szükséges kabin frissítéseket, hogy egységesen magas színvonalon állhasson utasai rendelkezésére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Ebben a videóben pedig a válasz arra, miért New Yorkot választotta az Air France az új kabintermékek első útvonalának. (Forrás: airfranceoneair YouTube Csatorna)

2015-ben ráadásul megérkeznek az Air France – KLM-hez az első megrendelt Boeing 787-es Dreamlinerek, majd 2018-tól az Airbus A350XWB-k is, amelyeket már eleve az idén bemutatott új ülésekkel és kapcsolódó fedélzeti szolgáltatáscsomagokkal állítanak szolgálatba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!