Néhány hete indult útjára az AIRportal.hu-n a „Spottersuli”, melyben a repülőgép fotózásban már tapasztaltabb spotter-kollégák a kezdő / középhaladó repülőfotósoknak szeretnének segítséget nyújtani, tanácsokat adni a minél szebb fotók készítéséhez.

A Spottersuli nem csak fotó-technikai iskola, mert tanácsokat ad például ahhoz is, hogy hova érdemes helyezkedni a repülőgép-fotók készítésekor. A Spottersuli ugyanakkor speciálisan és célzottan a repülőgép fotózás szempontjából vezeti be az érdeklődőket a fotózás és a fotók digitális feldolgozásának világába, rengeteg gyakorlati példával, magyarázattal, illusztrációkkal.

A Spottersuli interaktív, hiszen bárki kérdezhet, hozzászólhat az egyes fejezetekhez és kifejtheti a véleményét, hozzáteheti a saját, témába vágó tapasztalatait.

A Spottersuli eddigi részeiben kitértünk arra, hogy hogyan érdemes fotós helyet választani, szót ejtettünk a komponálásról, beszéltünk a képstabilizátorról és az autofókuszról. Kisebb kitérővel összegeztük a záridő-rekesz összefüggést, ennek ismeretében pedig bátran elkezdhetünk változtatni a paramétereken. Először az expozíció korrekció használatát érdemes rendszeresíteni, a fehéregyensúly helyes beállításával pedig megfelelő színeket kapunk. A Spottersuli legutóbbi részben a zársebességet vesszük górcső alá.

Ezúton szeretném megköszönni Bodinak a kitartást, a Spottersuli további részeinek szerkesztéséhez pedig további sok sikert kívánok. :y:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bízunk benne, hogy sokaknak hasznos segítséget tudunk nyújtani és reméljük, hogy minél többen fognak a jövőben hozzászólni az egyes témákhoz és saját tapasztalataik kifejtésével segíteni fogják a munkánkat! A kezdőket pedig arra biztatjuk, hogy kérdezzetek minél többet, hiszen ezekből tanulhattok Ti is és a többiek is! :handshake:

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!