A világszerte több mint harminc légikikötőt működtető Aéroports de Paris kapta meg a kubai főváros, Havanna repterének üzemeltetési jogát, a Bouygues építőipari konszern pedig megbízást kapott a modernizálására és bővítésére.

Készül a nemzetközi kapcsolatainak enyhülése utáni nagyobb forgalomra Kuba: a havannai José Marti Nemzetközi Repülőtér működtetését a párizsi légikikötőkön kívül világszerte mintegy harminc reptéren jelen lévő Aéroports de Paris (AdP) kapta meg.

A döntést a kubai közlekedési minisztérium szerdán jelentette be az Aero.de német légiközlekedési portál tudósítása szerint.

Ezzel egy időben arról is határoztak, hogy a havannai reptér rekonstrukcióját és bővítését a francia építőipari konszern, a Bouygues végezheti el. A kubai légikikötő tavaly mintegy három és félmillió utast szolgált ki, az idén 3,7 milliót várnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A havannai José Marti Nemzetközi Repülőtér utasterminálja. (Fotó: Vgenecr-WikiMedia-Commons) | © AIRportal.hu

A havannai José Marti Nemzetközi Repülőtér utasterminálja. (Fotó: Vgenecr-WikiMedia-Commons)


Mint ismert, a közelmúltban a hivatalosan kommunista állam kiegyezett az Egyesült Államokkal, amely feloldott számos szankciót, így a két ország közötti menetrend szerinti légiközlekedés is helyreáll a közeljövőben (eddig különleges engedélyekkel charterek működhettek).

A jetBlue légitársaság első amerikai cégként még augusztusban menetrend szerinti járatokat indít Kubába, majd ősszel az American is belép a sorba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!