Ez alkalomból az Air France május elejétől az év végéig egy Airbus A380-as típusú gépét kínai motívummal,„Pan chang”-gal díszíti – ez egy végtelen szalag, amely az emberek közti kapcsolatot jelképezi és szerencsét hoz viselőjének, illetve azoknak, akik meglátják. A szerencsehozó gépet az Air France hosszútávú hálózatán belül működteti – tájékoztatott a francia légitársaság.

Kapcsolódó cikk, előzmény Airbus A380-assal repül Sanghajba az Air France

Az Air France jelenleg heti négy Airbus A380-ast indít Sanghaj városába. Május 27-től viszont Hongkongba már naponta indítanak a super-jumbóként is ismert típusból, melyből a társaság összesen kilenc darabot üzemeltet.

„A Franciaország és a Kínai Népköztársaság között fennálló diplomáciai kapcsolat 50. évfordulója egy lehetőség számunkra, hogy még tovább bővítsük a két ország közti szívélyes barátságot és sikeres cserekereskedelmet. A jövőben is – csak úgy, mint a múltban – az Air France útvonalak jelentik majd az igazi összekötő kapcsot ebben az immár öt évtizedes kapcsolatban.” – fogalmazott Frédéric Gagey, az Air France elnök-vezérigazgatója.


1966. szeptember 20-án landolt az első Párizs-Sanghaj járat Kínában. A Boeing 707-es 22 óra 25 perc alatt, és négy megállóval (Athén, Kairó, Karacsi, Phnompen) teljesítette az utat. Az Air France és a KLM voltak az első európai légitársaságok, amelyek járatokat kezdtek üzemeltetni Pekingbe, Sanghajba, Kantonba, Hangcsouba, Csengtuba, Vuhanba és Hsziamenbe.

Ma már az Air France szállítja a legtöbb utast Európa és Kína közt. Az Air France és a KLM hetente összesen 88 járatot üzemeltet a párizsi Charles de Gaulle és az amszterdami Schiphol repülőterekről, melyek kilenc kínai desztinációra szállítanak utasokat: Peking, Sanghaj, Hongkong, Kanton, Csengtu, Hangcsou, Hsziamen, Vuhan és Tajpej is szerepel a listán. Partnereivel, a China Southern és a China Eastern légitársaságokkal karöltve, az Air France – KLM Kínába indított heti járatszáma eléri a 128-at.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A „fine dining”, a technológiai újítások és a számos egyéb személyre szabott szolgáltatás minden Air France és KLM utasnak biztosítja az egyedülálló utazási élményt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!