Megnyitotta második nyugat-európai járatát a MIAT Mongolian Airlines, amely június 19-e óta a hét két napján közlekedik Ulánbátor és Frankfurt között. Az útvonal szezonális, előreláthatólag szeptember közepéig üzemel.

Kapcsolódó cikk, előzmény Vadonatúj 767-es utasgépet adott át a Boeing

A MIAT Mongolian Airlines az európai kontinensre eddig csak Moszkvába, illetőleg Berlinbe üzemeltetett járatokat.

A légitársaság korábban közölt tervei szerint már a nyári szezonkezdettől, március 30-tól indította volna a frankfurti járatot, de erre végül csak most, júniusban került sor. A honlapjukon közölt tájékoztatás szerint az útvonalat szeptember 14-ig lehet igénybe venni. A szélestörzsű Boeing 767-300ER típusok addig csütörtökönként és vasárnaponként repülnek egy héten.

A menetrendet illetően a Boeing 767-es délelőtt 10:15-kor száll fel (OM 137) Ulánbátorból és délután 13:00-kor érkezik Frankfurtba, ahonnan 14:30-kor indul vissza (OM 138) és másnap hajnali 05:00-kor van ismét Mongólia fővárosában (helyi idők vannak feltüntetve).

A mongol légitársaság gépparkja jelenleg két darab Boeing 767-300ER típussal rendelkezik. Az idősebb (JU-1011) az ALC lízing konstrukciójában 2011-ben érkezett a MIAT-hoz. Az 1996-os gyártású gép előtte a China Eatern Airlines-nál, illetőleg azt megelőzően pedig a China Yunnan Airlines-nál működött. A fiatalabb gép (JU-1021) viszont újonnan, közvetlen a gyártótól származik, és tavaly májusban kezdte meg szolgálatát a flottában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing 767-esek fedélzetén két-osztályos a konfiguráció, 18-an foglalhatnak helyet a business és 245-en a turista osztályon. A rövidebb útvonalak teljesítésére három darab Boeing 737-800-as van még a flottában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!