Frankfurti járatot nyit március 31-től kezdődően a Biman Bangladesh Airlines, a Bangladesi Népköztársaság nemzeti légitársasága. A flotta Boeing 777-300ER típusai heti kétszeri rendszerességgel fognak közlekedni Dakka és a német nagyváros között.

A Biman Bangladesh Airlines gépparkja jelenleg három darab Boeing 777-300ER típussal rendelkezik, ezek közül a legújabb mindössze két hetes. A gép fedélzete kétosztályos elrendezésben 35 business és 384 turista helyet kínál.

A dél-ázsiai ország fővárosa, Dakka és Frankfurt között a hét két napján, hétfőnként és péntekenként lesz összeköttetés. Az útvonalat teljesítő Boeingek a római Fiumicino repülőtéren tett rövid kitérővel közlekednek majd.

A Biman 2011 végén vette át első Boeing 777-300ER típusait, amelyek a flottamodernizáció jegyében az alaposan kiöregedett, klasszikus három-hajtóműves nagygép, a DC-10-es leváltását szolgálják. A légitársaság már meg is kezdte a típus búcsúztatását. Az utolsó menetrendszerű járat február 20-án, Dakkából Birminghambe repült, ahol aztán további emlékrepülésekre kerül sor.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!