Új európai célállomással bővíti útvonalhálózatát a Royal Jordanian Cargo, amely április 7-től Frankfurtot is összeköti ammáni bázisával. A közel-keleti légitársaság teherszállító repülőgépei kezdetben heti egyszer repülnek a német gazdasági központba.

A Royal Jordanian Cargo Airbus A310F típusú teherszállító repülőgépei április 7-től heti egy alkalommal fognak közlekedni Ammán és Frankfurt között. Májustól azonban heti kettőre, majd 2014-ben heti háromra tervezik növelni a járatok sűrűségét.

Az új járat elsősorban a jordániai gyümölcsök, zöldségek és gyógyszeripari termékek német piacra történő exportját, illetőleg a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok szorosabbra fűzését szolgálja. A teherszállító Airbusok ugyanis visszafelé autóalkatrészeket, építőipari, valamint nyomdatechnikai eszközöket fognak szállítani, ellátva ezzel Jordánia és a környező országok szükségleteit.

A Royal Jordanian cargo üzletágának vezetője szerint Frankfurt cégük közép-európai elosztó-központjaként fog szolgálni. A járatok nemcsak közvetlenül a jordán exportcikkek, hanem az Ammánban összpontosuló, az utasszállító forgalmuk generálta, elsősorban Hong Kongból, Bangkokból, Colombóból, Delhiből és a közel-keleti térségből érkező teheráruk előtt is megnyitja a németországi piacot.

A légitársaságnak két kimondottan teherszállításra alkalmas, egyenként 36 tonna hasznos terhelhetőségű Airbus A310F repülőgépe van, de a cargo forgalom így is több mint fele (55%) utasszállító repülőgépeik rakterében szállítva bonyolódik. A Royal Jordanian gépek a tavalyi év során egyébként mintegy 54.000 tonna árut szállítottak, amellyel 5%-os növekményt tudtak elérni 2011-es bevételeikhez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cargo útvonalhálózatot illetően jelenleg nyolc célállomásra: Londonba, Bécsbe, Athénba, Larnakába, Algírba, Tel-Avivba, Maastrichtba és Bagdadba közlekednek menetrendszerű jordán tehergépek.

A jövőre nézve 2014-ben a Föld egyik legnépesebb városába, az indiai Mumbaiba tervez járatot indítani a Royal Jordanian Cargo.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!