Új fotókat hozott nyilvánosságra a Qatar Airways első Boeing 787 típusú utasszállító repülőgépéről. A világ ötcsillagos légitársaságának első kompozit szélestörzsű repülőgépe egyelőre még az everetti gyártósoron halad a teljes összerelésig, de a Qatar Airways már a héten Berlinben be fogja mutatni vadonatúj típusának utaskabin terveit.

Vadonatúj fotókat hozott nyilvánosságra a Qatar Airways első Boeing 787 Dreamliner repülőgépéről. A katari nemzeti légitársaság ezidáig összesen 60 Dreamlinerre jelentette be igényét az amerikai repülőgépgyárnál: ebből 30 véglegesített megrendelés és további 30 gépre szóló opciós vásárlási szerződés formájában.

Az első katari Boeing 787-est az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama is megtekintette. Az amerikai elnök még február közepén, stilszerűen a Boeing 747-esből átalakított elnöki különgéppel látogatott a Boeing gyárba, ahol az amerikai export kereskedelemről tartott beszédet. Ekkor látogatta meg a Boeing legújabb generációs szélestörzsű típusának, a 787-esnek gyártósorait, amelyen ott sorakozott a Qatar Airways első gépe is.

A Qatar Airways a kéthajtóműves Boeing 787-es első közel-keleti megrendelője. A dohai székhelyű légitársaság az idei év folyamán tervezi átvenni első 5 Dreamlinerét. A legelső Boeing 787-es nyáron érkezik meg a Qatar Airways teljes, jelenleg 105 repülőgépet számláló flottájába.

A légitársaság közleménye szerint az új típust először Öböl menti utakon fogják üzemeltetni, hogy a frissen kiképzett személyzet minél többet gyakorolhasson. Az első Boeing 787-est az idei júliusi Farnborough Air Show-ra is elviszi kiállítani a légitársaság, hogy az igen neves repülésszakmai kiállításon is minél többen megcsodálhassák a vállalat legújabb Boeing típusát. A kiállítást követően a 787-es nemzetközi menetrendszerinti szolgálatba is áll London-Heathrow és Doha közötti útvonalon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Addig is a légitársaság már ezen a héten a nagyközönség elé fogja tárni, hogy miként is fognak kinézni a Boeing 787-eseik fedélzeti berendezései. A Qatar Airways az ezen a héten kezdődő nagyszabású utazási kiállításon, a berlini ITB-n mutatja be Dreamlinereinek belsejét. A részletekről az AIRportal.hu természetesen elsők között fog hírt adni!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!