Újabb hajmeresztő sztoriról érkeztek jelentések Kínából, egy utas a figyelmeztetés ellenére kinyitotta indulás előtt a földön álló repülőgép vészkijáratát, mert friss levegőre vágyott. A nőt később a rendőrök előállították.

A brit Mirror kínai lapértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy az eset még hétfőn történt a Xiamen Airlines MF8215-ös, Vuhan és Lancsou közti járatán.

A Vuhan Tienho Nemzetközi Repülőtéren álló, B-5488-as lajstromjelű Boeing 737-800-asra még tartott a beszállítás, amikor az utas a figyelmeztetés ellenére kinyitotta a törzs közepén lévő, szárny feletti vészkijáratot, mondván, a gépben „dohos a levegő” és friss fuvallatokra vágyik.

A személyzet az első megrökönyödés után azonnal értesítette a rendőrséget, és jelentették az esetet a légitársasági vezetőknek is. A helyszínre érkező hatósági emberek leszállították a nőt, és a rendőrségre vitték.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatot teljesítő gépnek elvileg 15.45-kor kellett volna felszállnia, de az incidens miatt két és fél órás késéssel indult el. A Boeing 737-es vészkijáratát vissza kellett csukni, majd különböző ellenőrzéseket kellett lefolytatni, mielőtt felszállt volna.

A vuhani repülőtéri hatóságok megerősítették az esetet a Southern Metropolitan Postnak, de arról nem érkezett jelentés, hogy a nőt végül megvádolták-e. A vonatkozó kínai jogszabályok értelmében a légiközlekedési berendezéseket, vagyonelemeket megrongálókat 10-től 15 napig terjedő elzárással lehet sújtani.