A gyártótól hamarosan érkező Airbus A350-es gépeinek forgalomba állításával megújítja repülőgépei festését az Aeroflot, a módosított arculat igazodik a trendekhez.

A légitársaság arculatából eltűnik az eddig jellegzetes, a festések alapszínét adó ezüst szín, ahogy történt a cég néhány újabb, tavaly átvett Boeing 737-800-asa esetében is, igazodva a nyugati trendhez, amelyben egyre több fehéret használnak a repülőgépeken.

Módosul a gépeken végig lefutó, a zászlóból induló vonal  is, a törzs alján pedig középszürke váltja fel a korábban alkalmazott sötétkéket, ami így már csak a hajtóműveken és a farokrészen marad meg.

Emellett, mintegy erősítve az Aeroflot nemzeti-állami légitársasági jellegét, nagyobb és markánsabb a függőleges vezérsíkon lévő orosz zászló, elfoglalva szinte a teljes felületet.

Szembetűnő változás még, hogy a légitársaság neve – amely az egyik oldalon latin, a másikon cirill betűkkel szerepel – szintén nagyobb méretű lett, együtt a Skyteam légiszövetség logójával, és a repülőgép nevével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.