Feloldotta a Conviasa és a Philippine Airlines repülési tilalmát az Európai Unió. A döntés értelmében, mivel a repülésbiztonsági mutatóik javultak a venezuelai és a fülöp-szigeteki légitársaságok újra közlekedtethetnek járatokat uniós országba.

A repülésbiztonsági szempontból aggályos légitársaságokat tartalmazó feketelistára a Conviasa tavaly, a Philippine Airlines pedig még 2010-ben került fel. Mindkét légitársaság esetében a hatóságok olyan szervezeti és működési hiányosságokat állapítottak meg, amelyek az uniós biztonsági kritériumokkal nem összeegyeztethetők.


Az Európai Unió légiközlekedési tiltólistáján a mostani frissítést követően még 20 ország 280 légitársasága szerepel, de mint arról az Európai Bizottság közlekedési biztosa, Siim Kallas beszámolt, Szudánt és Mozambikot hozva konkrét példaként számos afrikai ország felől bíztató jelek mutatkoznak a fejlődést illetően.

Az uniós biztos leszögezte, hogy döntésük egyben megerősítésként is szolgál arra nézve, hogy az Európai Unió kész azoknak az országoknak, illetőleg légitársaságaiknak a tiltólistáról való eltávolítására, amelyek valóban elkötelezettek és fenntartható módon végre is hajtják az elvárt légiközlekedési biztonsági előírásokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!