Budapesten szállt le csütörtökön, nem sokkal 13 óra után a Lufthansa LH1788 számú, München – Bodrum járata, mert a személyzet füstjelzést észlelt – tudta meg az AIRportal.hu.

A Lufthansa D-AIPK lajstromjelű Airbus A320-211 típusú repülőgépe pár héttel az esetet megelőzően a müncheni repülőtéren. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Lufthansa D-AIPK lajstromjelű Airbus A320-211 típusú repülőgépe pár héttel az esetet megelőzően a müncheni repülőtéren. (Fotó: AIRportal.hu)

A D-AIPK lajstromjelű Airbus A320-211 típusú repülőgép személyzete a szerbiai Újvidék (Novi Sad) felett fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést. A repülőgép személyzete az általános vészhelyzetet jelző, 7700-as squawk-ot is beállította a gép transzponderébe.

A repülőgép 13:09 perckor rendben leszállt Ferihegyen a 31R futópályán, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei az ilyenkor szokásos eljárásoknak megfelelően már a futópálya mellett várták a gépet, majd az állóhelyére kísérték.

Információink szerint a gép fedélzetén ismeretlen eredetű füstszag vagy ‘szúrós szag’ volt érezhető.

Kórházban a személyzet

Legfrissebb értesüléseink szerint a mai napon a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren útmegszakítást végrehajtott LH1788-as számú járat 6 fős személyzetét a leszállást követően az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat átadta az Országos Mentőszolgálat leriasztott mentőkocsijának, amely további vizsgálatokra a Korányi kórház toxikológiai osztályára szállította őket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat útvonala a Flightradar.com virtuális radarképén. | © AIRportal.hu

A járat útvonala a Flightradar.com virtuális radarképén.

Frissítve: 2014. július 31. 16:10

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!