Le kellett zárni a londoni Heathrow repülőtér egyik futópályáját, miután a British Airways egyik Boeing 747-ese úgy szállt le, hogy csak a törzs alatti főfutói nyíltak ki.

Fotó a Twitterről

A G-CIVX lajstromjelű Boeing 747-400-as repülőgép a British Airways BA295-ös számú járatát teljesítette Londonból Chicagoba, de rövid repülést és várakozást követően a futóműprobléma miatt a járat visszatért a Heathrow repülőtérre.

A helyszínen készült fotók és videó tanúsága szerint a Boeing 747-es mindkét szárny alatti futóműve részben becsukódott állapotban maradt, így a repülőgép csak a két belső, törzs alatti főfutóra végezte el a leszállást a 27R jelű futópályán.

A repülőgép biztonságosan leszállt, majd tűzoltók vették körül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 747-es futópályát nem tudta elhagyni, így azt egy időre le kellett zárni a forgalom elől, amíg körülbelül a leszállást követő egy óra múlva le nem vontatták a repülőgépet a futópályáról. Ez jelentős késéseket okozott a két futópályájának kapacitás-maximumán üzemelő Heathrow repülőtéren.

A légitársaság közlése szerint az utasokat egy másik repülőgépre szállítják át.

Videó a BA295-ös számú járat leszállásáról

Forrás: Mraviationguy/Youtube

Hasonló esemény történt 2014. december végén a Virgin Atlantic egyik 747-esével, mely a London-Gatwick repülőtéren hajtott végre leszállást ugyancsak beragadt főfutóval. Annak a repülőgépnek ‘csak’ a jobb oldali futóműve ragadt be.

Videó a Virgin Atlantic 747-esének korábbi leszállásról

Forrás: Gatwick Youtube csatorna

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!