Az Emirates lesz az első légitársaság a londoni Gatwick repülőtéren, amely Airbus A380-assal üzemelteti járatait. A dubai légitársaság ugyanis a legfrissebb bejelentése szerint március 30-tól már a kétszintes óriásgéppel is repül az útvonalon.

Az Emiratesnek naponta három járata közlekedik Dubai és London-Gatwick között, ezek jelenleg mind Boeing 777-300ER típussal üzemelnek, de a legújabb hírek szerint az Öböl-menti légitársaság az egyiket 2014. március 30-tól Airbus A380-800-asra cseréli.

A Dubaiból délután 15:00-kor induló és 19:30-ra Gatwickre érkező EK 9-es járat az, amelyen a triplahetes Boeing helyett Superjumbo áll szolgálatba. Ez a menetrend szerint, mint EK10 még aznap 21:15-kor száll fel, vissza Dubai felé, ahová másnap reggel 07:20-kor érkezik meg.

Az Emirates, amely a világ legnagyobb Airbus A380-as üzemeltetője London Heathrow-ra és Manchesterbe is repül már az európai gyártmányú óriásgéppel, de a típusváltás megvalósulásával a jövő év márciusának végétől már a gatwicki utasok is élvezhetik a Superjumbo szolgáltatásait. A gép reggeli érkezése Dubaiba előnyös, mivel számos távol-keleti nagyváros és Ausztrália felé is kínál csatlakozásokat.

Prágába megnövelt teljesítményű Boeing 777-es, Bécs pedig kizárólag 777-essel
Az airlineroute.net járatinformációs oldalnak az Emirates jövő évi menetrend változásaival foglalkozó, az egyes városokat részletesen felsoroló hírében Budapest továbbra sem szerepel. A térségben viszont Prágában új típusváltozat, május 1-jétől a megnövelt hatótávú, Boeing 777-300ER válik rendszeressé az eddigi 777-300-as helyett. Bécsben pedig a jövő nyári menetrendben heti 13-ról 7-re csökken a járatsűrűség, és az útvonalon kizárólag Boeing 777-300ER típusok üzemelnek. A négy-hajtóműves A340-500-asok már januárban lekerülnek az útvonalról.

Az Emirates jelenleg 24 városba repül Airbus A380-asaival. A flotta legutóbb december 19-én gazdagodott vadonatúj gépekkel, a 43. és 44. példánnyal, amelyeket egyszerre vett át Hamburgban a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A dubai Superjumbók soron következő új célállomása rögtön a jövő év elején, január 1-jén Zürich lesz.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!