Az „új Germanwings” láthatóan gyorsabban halad a tervezettnél: a német utazási irodákban már 2013. április 12-től foglalhatóak az új „Best” és „Smart” tarifák a július elején induló járatokra. A legkedvezőbb, „Basic” tarifa a Germanwings online értékesítési csatornáin keresztül érhetőek el az utasok számára.

Az „új Germanwings” járatain három economy tarifa közül választhatnak az utasok, amelyek 33 eurótól („Basic”), 53 eurótól („Smart”), illetve 199 eurótól („Best”) kezdődnek.

A „Best” tarifa tartalmazza többek között a lounge használatát. A Miles & More státuszú ügyfelek ezen kívül további előnyökre tehetnek szert: a törzsutasok így nemcsak a „Best”, hanem a „Smart” tarifa választása esetén is használhatják a Lufthansa és a LH-partnerek lounge termeit szerte Európában. Ez megfelel a Lufthansa economy osztályra érvényes korábbi szabályozásnak. A Senator és Hon Circle tagok ráadásul a választott tarifától függetlenül („Best”, „Smart” vagy „Basic”) használhatják a lounge termeket.

A flotta átalakítását illetően a Lufthansa leányvállalata eddig határidő előtt teljesített: a Germanwings flottájának már 21 repülőgépét festették át az új dizájn szerint. A modern márkamegjelenés az újonnan kialakított utasfülkére is vonatkozik, amely az első ülés sorokban 81,3 cm-es (32 inch) ülőhely-távolságával nemcsak a diszkont légitársaságok között állít mértéket. Az „új Germanwings” július 1-jei indulásáig a jelenlegi flotta valamennyi, 36 repülőgépét kívülről-belülről felújítják.

Annak érdekében, hogy az utasok időben, biztonságosan meg tudják tervezni utazásukat, már most véglegesítették a Germanwings-nél a Lufthansa útvonalak átvételének időpontját. Ezáltal az eredetileg tervezetthez képest hamarabb tudják kidolgozni az „új Germanwings” menetrendjét. Miután a Germanwings már tavaly átvette a Lufthansa Stuttgartból induló útvonalait, március végéig a Hamburgból és az oda induló járatokra került sor. A hanza városból azóta a Germanwings szolgálja ki a korábbi Lufthansa-célállomásokat: Bécset, Palma de Mallorca-t, Stuttgartot és Nürnberget. 2013. június 29-én következik a kölni összeköttetés, 2014. január végéig pedig a Lufthansa két csomópontja, Frankfurt és München kivételével a Lufthansa valamennyi járatát átveszi az „új Germanwings”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2013. október 27-én veszi kezdetét majd a Berlinből induló Lufthansa-útvonalak átvétele: 2014. március 30-ig valamennyi célállomás – Frankfurt és München kivételével – a Lufthansa leányvállalatához kerül. Végül 2014. márciusának végétől az év végéig az „új Germanwings“ átveszi a düsseldorfi járatokat, amelyek közül azonban a Düsseldorfból induló és Düsseldorfba érkező tengerentúli járatokat továbbra is a Lufthansa üzemelteti majd.

A Germanwings és a Lufthansa-hoz tartozó többi légitársaság közti együttműködések szorosabbá tétele is gőzerővel folyik. Miután a tavalyi évben már létrejött egy codeshare megállapodás a Germanwings és az Austrian Airlines között, következik a Swiss International Air Lines. A jövőben a Germanwings 4U-járatszám mellett a SWISS LX-járatkódot is viselő négy napi járat további összeköttetési lehetőségeket kínál Kölnből Zürichen keresztül a Lufthansa-csoport utasai számára.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!