A Germanwings, az új márka bevezetésével kapcsolatos sajtótájékoztató keretében tette világossá, hogy nem tervez hosszútávú bérleti együttműködést az Eurowings német légitársasággal – írja beszámolójában a ch-aviation. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy még egy jó ideig teljesítenek majd útvonalakat a légitársaság részére az Eurowings repülőgépei.

A márka átalakítással egyetemben a Lufthansa Berlinből, Düsseldorfból és Hamburgból induló, középtávú járatainak üzemeltetését is átvette a Germanwings. Ezzel együtt ún. wet-lease, azaz személyzettel való repülőgép bérlés keretében 23, az Eurowings flottájához tartozó CRJ-900-as repülőgép teljesít majd szolgálatot a Germanwings rövid- és középtávú járatain, egyelőre a Düsseldorfból és Hamburgból induló útvonalakon. Október 27-étől hat darab CRJ-900-as bérlését tervezi a légitársaság, hogy a Hamburgon kívüli járatokon szolgálják ki az igényeket.

Az átalakult, német légitársaság azonban leszögezte, hogy egy olyan átmenetet szeretnének elérni, melynek köszönhetően a Germanwings flotta csupán Airbus típusokból állna és az Eurowings CRJ típusú gépei újra a Lufthansa szolgálatában állna, vagy csupán Airbus repülőgépeket üzemeltetne a Germanwings részére hosszú távon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!