A frissen alapított Surf Air a Szilícium-völgy egyik igen dinamikusan fejlődő vállalkozása, a meglévő három Pilatus PC-12S típusú repülőgépből álló flotta mellé, most 15 darab PC-12NG-t rendelt és további 50 gépre opciót kötött.

A Surf Air triumvirátus. (Fotó: Surf Air) | © AIRportal.hu

A Surf Air triumvirátus. (Fotó: Surf Air)

A Pilatus Aircraft történetének legnagyobb megrendelését kapta, melyben nagy szerepe volt a PC-12NG kiváló adottságainak. Az egyhajtóműves, légcsavaros kisgép erejével, gyorsaságával és minőségével tűnik ki a kategóriából, márpedig a Surf Air utasainak ezekre és a minőségi utastérre egyaránt igényük és szükségük van.

Az alig egy éve alapított Surf Air igen dinamikus fejlődésnek indult és nagy igény is mutatkozik a szolgáltatásukra, mivel a Szilícium-völgy gazdagjait és sietős üzletembereit hivatottak kiszolgálni a gyors rendelkezésre állással és a várakozás nélküli repülés lehetőségével. A vállalkozás három gépből álló flottája kevésnek bizonyul a további működéshez, ezért a 15 gépes fix rendelésből hármat még az idén megkap a Surf Air, míg a maradékot 2015 év végéig szállítja a helvét gyártó.

A flottába érkező új PC-12-esek mindegyikét nyolc utas szállítására alkalmas konfigurációval kérte a Surf Air, melyhez társul a kiváló minőségi anyagokból építkező prémium utastér. A 15 gépből álló kontingens 73 millió dolláros kiadást jelent a megrendelőnek, de ha a teljes mennyiség lehívásra kerül mintegy 312 millió dollárt kell kifizetnie a santa monicai vállalatnak. Ezzel a rendelésállománnyal a Surf Air a Pilatus Aircraft kiemelt ügyfelévé vált, így az ezzel járó minden előnyt megkapja a légitársaság, például a precíz és mindenre kiterjedő szervizhátteret is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Prémium utastér á la Surf Air (Fotó: Surf Air) | © AIRportal.hu

Prémium utastér á la Surf Air (Fotó: Surf Air)

A Surf Air jelenleg 28 városba kínál járatokat köztük Las Vegasba is, de ha a flotta 65 gépesre fejlődik, akkor az elérhető célpontok száma megsokszorozódik és az egész Egyesült Államok területét képesek lesznek lefedni.

A repülőgép kiváló választás a fuvarozó részéről, hiszen a PC-12NG a Pratt&Whitney Canada PT6A-67P hajtóművével van felszerelve, amivel 2510 kilométeres hatótávot tud leküzdeni, és akár kilenc embert is szállíthat a fedélzetén. A gép erényei közé tartozik továbbá az egypilótás üzem mellett, hogy képes üzemelni burkolat nélküli futópályákról is és az extrém jegesedést okozó körülményeket is képes elviselni. A nagyméretű csomagtér ajtó, a Hartzell által szállított kiváló propeller és a Honeywell Primus Apex avionika már csak hab a tortán, melynek azért igen borsos ára van, 4,6 millió dollár.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!