A cseh nemzeti légitársaság egy teljesen új várost fűz fel Hamburgon keresztül a járathálózatára szeptember 15-től. A CSA ATR 72-500-as repülőgépei a tervek szerint heti hatszor fognak majd indulni a prágai Václav Havel repülőtérről.

A repülőgépek mindkét irányba útba fogják majd ejteni a német kikötővárost, ahova már korábban is közlekedtek a társaság turbólégcsavaros utasszállítói.

A cég vezetősége egyébként a sorozatos bővítések mellett próbálja a járműparkját átformálni, hiszen úgy tűnik, hogy a társaság jelenlegi működéséhez nem szükséges az a 6 darab Airbus A320-as utasszállító, melyet még az európai repülőgépgyártól rendeltek Jaroslav Tvrdik vezérigazgató irányítása alatt.

A keskenytörzsűekből négy példány már bérbe is lett adva a charter utazásokra szakosodott Travel Service cseh és szlovák divíziójának, mivel a nemzeti fuvarozónak nincs olyan viszonylata amelyen rentábilisan lehetne üzemeltetni az A320-asokat.

A Ch Aviation információi szerint a fuvarozó további 7 darab repülőgépet rendelt 2007-ben az Airbustól, melyet nem kívánnak átvenni, így az erről szóló megbeszélések hamarosan megkezdődnek a gyártóval.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A CSA flottájában a fent említett típuson kívül 9 darab Airbus A319-es, 1 darab A330-300-as, valamint 7 darab ATR turbólégcsavaros utasszállító található.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!