A Malév sikeresen bevezette az Amadeus DCS járatkiszolgáló rendszert, mely egyaránt előnyös az utasoknak és a személyzetének, hiszen a korszerű alkalmazással leegyszerűsödik, illetve felgyorsul az utasok repülőtéri kiszolgálása. Az utazóközönség az új online check-in rendszert is használatba vehette, melynek egyik nagy előnye például, hogy továbbúti járatokra is engedélyezi az utaskezelést, valamint az utasfelvétel folyamata egyszerű és könnyen áttekinthető. A Malév tavaly indította az Amadeus Altéa utaskiszolgálási platformra való átállást, melynek tavalyi első állomásaként az online foglalási rendszer motorját újította meg.

A Malév július 6-án, budapesti bázisán teljes egészében áttért az új generációs Amadeus Altéa utaskiszolgáló szolgáltatási platformra. A felkészülés idején áprilistól kezdődően több száz, az utas- és járatkiszolgálásban érintett dolgozó részesült képzésben a Malév Ground Handlingnél. Az első két hét tapasztalati alapján megállapítható, hogy az alapos előkészítésnek köszönhetően az átállás zökkenőmentesen történt, ami a nyári csúcsforgalomra való tekintettel – amikor naponta több tízezer utas repül a Malév járataival – különösen fontos.

Az átállás napjától a Budapestről induló utasok új online és kioszk check-in alkalmazásban is kezdeményezhetik a check-in tranzakciókat. Az online check-in rendszer nagy előnye a korábbival ellentétben, hogy a továbbúti járatokra is engedélyezi az utaskezelést.

A check-in automata alkalmazás is gyorsabban, megbízhatóbban működik az előzőnél. Az utasfelvétel folyamata egyszerű és könnyen áttekinthető. Lehetőség nyílik akár csak a beszállókártya kinyomtatására, ha az utas már az Interneten bekezelt, de nyomtató hiányában nem volt alkalma a beszállókártyáját kiállítani.

A Malév – Amadeus projektről

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Malév 2010. év végéig 25 állomásán áttér az új generációs Amadeus Altéa utaskiszolgáló szolgáltatási platformra. Az átállás első szakaszában a magyar légitársaság 2009 augusztusában megújította az on-line foglalási rendszer motorját. Novemberben sor került az új rendszerplatform egy moduljának az üzembe állítására – a hozzá kapcsolódó fejlesztésekkel és módosításokkal – az ülőhelyek kezelésének területén.

Az Altéa rendszert használó Malév alkalmazottak így már egy egységesített platformon dolgoznak, ami gyors, innovatív technológia alapján működik. Az ügyféladatbázis központosított kezelése azt jelenti, hogy mostanra sokkal könnyebbé vált az információk átvitele a repülőjegy lefoglalásától kezdve egészen a check-in-ig. Az Amadeus által kifejlesztett Altéa rendszer a technológiai iparban egyedülálló megoldásokat kínál. A teljesen grafikus platform lesz a oneworld szövetség tagjai által használt leggyakoribb utaskiszolgáló rendszer.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!