Gyorséttermet nyitott Kuala Lumpurban az Air Asia, ahol többek között a fapados légitársaság fedélzetén kínált menüből lehet választani. 

Az Air Asia fedélzeti kínálatáról 2015 óta a Santan & T&Co saját márka gondoskodik, az évek alatt igen népszerű menüt állítottak össze, igazi fapados áron.

A nemrég megnyílt, szintén Santan & T&Co elnevezésű gyorsétterem és kávézó népszerű délkelet-ázsiai fogásokat kínál kedvező áron, mint például kambodzsai halas-ananászos tészta vagy a Fülöp-szigeteki csirke fokhagymás rizzsel, ezen kívül pedig kávét, teát, snacket és desszertet is vásárolhatnak az érdeklődők. A kínálat körülbelül 30 százalékát képezi az Air Asia fedélzeti menüje. A “santan” egyébként kókusztejet jelent maláj nyelven, amely a délkelet-ázsiai ételek egyik leggyakoribb hozzávalója.

Gyorséttermet nyitott az Air Asia a maláj fővárosban (forrás: CNN)

A nyitás megünneplése alkalmából az étterem promócióval rukkolt elő, amelyben online rendelés esetén az egyik legnépszerűbb fedélzeti étel, a Pak Nasser’s Nasi Lemak csupán 5 maláj ringgitbe (360 forint) kerül, ráadásul a T&CO pedig ingyenes kávét kínál minden fogyasztónak, aki letölti az alkalmazásukat.

A Santan étterem és T&CO kávézó ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Air Asia-utasok körében rendkívül népszerűek a légitársaság fedélzetén felszolgált ételek-italok, és erre az igényre reagálva nyitották meg a helyet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jövőre nézve még nagyobb terveik vannak: 2020 végéig további öt éttermet terveznek, az elkövetkező 3-5 évben pedig 100 étteremmel bővítik a hálózatot, méghozzá globális szinten, franchise-rendszerben.

Korábban írtunk a diszkont légitársaságok étel- és italkínálatáról, ahol azt is megemlítettük, hogy az ázsiai fapadosokon minden lényegesen olcsóbb, mint Európában: például meleg étel már 700 forinttól kapható.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!