Szokatlan fedélzeti ellátást kaptak a British Airways BA 252-es számú, a Bahamákról a londoni Heathrowra közlekedő járatának utasai 2023. július 23-án, a légiutas-kísérők Kentucky Fried Chicken (KFC) ételeket szolgáltak fel.

Az utasok közösségi médiában megjelent beszámolói és különböző médiaértesülések szerint a Boeing 777-es repülőgépet a Providenciales nemzetközi repülőtéren nem megfelelően hűtött catering járművel szolgálták ki, ezért az ételmérgezés veszélye miatt az összes ételt ki kellett dobni. A megromlott ellátmányt nemcsak a Providenciales-Nassau közötti rövid szakaszra, hanem a Londonba tartó transzatlanti repülésre szánták.

Mivel új ellátmány kiszállítása több órás késést okozott volna, a légitársaság úgy döntött, hogy nem várja meg azt, helyette a Kentucky Fried Chicken (KFC) gyorsétterem lánctól rendelt ételt a nassaui repülőtérre – számolt be a One Mile at a Time.

A helyi KFC így is csak korlátozott mennyiségben tudta teljesíteni a rendelést, az utasok fejenként mindössze egy-egy darab csirkefalatot kaptak a mintegy 8 és fél órás úton, viszont a járat így csupán egy órás késéssel megérkezett Londonba. A légitársaság az utasoknak utalványokat ajánlott fel kártérítésül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.