Gyorsítja a 737-es típuscsalád gyártási ütemét a Boeing. Az amerikai repülőgépgyár rentoni üzeme ma kezdte el az új ütemterv szerint készülő első Next Generation gép egyik legfontosabb alkatrészének, a szárny főtartó elemeinek gyártósorba vételét.

A Boeing a 737-es család nagyszerű népszerűsége következtében gyorsítja a típus gyártási ütemét, amelynek eredményeként immáron havi 38 darab 737-esnek kell elhagynia a gyártósorokat. Az elmúlt két évre visszatekintve mindez több, mint 20%-os teljesítménynövekményt jelent a gyártási ütemben.

A Boeing, hogy eleget tegyen a megrendelői kívánalmaknak tervei szerint folyamatosan növeli a gyártási darabszámot, amely 2014-ben már havi 42 darab 737-est céloz.

A vállalat a ma gyártásba vett gépnek sem a típusváltozatát, sem a leendő üzemeltetőjét nem említi közleményében. A Boeing 737-es program sajtófőnöke ezzel kapcsolatos kérdésünkre azt válaszolta, hogy a mai napon, az új ütemterv szerint elsőként gyártásba vett gép egy 737-800-as változat, amelyet megrendelője, akinek kiléte egyelőre nem publikus SkyInterior kabinbelsővel rendelt és várhatóan áprilisban vehet majd át.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK 7370. 737-esét adta át a Boeing

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!