Gyorsítja a 777-es típuscsalád gyártási ütemét a Boeing: az amerikai repülőgépgyár ma kezdte el az új ütemterv szerinti első triplahetes végszerelését.

A Boeing 777-es nagyszerű népszerűsége következtében az amerikai gyártó 20%-kal gyorsítja a típus gyártási ütemét, amelynek eredményeként ezentúl optimálisan havi 8.3 darab 777-esnek kell elhagynia a gyártósorokat.

Az everetti végszerelő üzem a mai napon látott neki az első 777-es gyártásának, amelyet már az új ütemterv szerinti rendben készítenek. A munka a hátsó törzs rész egy darabjának a gyártósorra emelésével vette kezdetét. A gép egyébként a Korean Air számára készül és egy teherszállító, Freighter változat lesz, amelyet 2013 februárjában terveznek átadni.

A gyártási ütem gyorsítása természetesen előkészületeket is igényelt, amelyről Scott Fancher, a 777-es program vezetője számolt be: Annak érdekében, hogy a havi legalább 8.3 darab 777-es gyártása tartható legyen új alkalmazottak százait vették fel és képezték ki a szerelési munka különböző fázisainak szakszerű végrehajtására.

Azonban nemcsak a szerelők számának növelésével erősítik a gyártást, hanem új technológiákat, többek közt számítógépes irányítású precíziós fúrórendszert is csatasorba állít a Boeing a gyorsabb gyártási ütem biztosíthatósága érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fancher szerint a gyártási ütem növelése jól tükrözi a típus iránti erős keresletet. Mint mondta a 777-es továbbra is egyértelmű vezetője a 300-400 üléses utasgépek szegmensének.

A Boeing 63 ügyfelétől összesen 1380 rendelést jegyez a típusra, amelyből ez idáig 1049 darabot adtak át. A legnagyobb üzemeltető az Emirates, amelynek flottájában található az ezredik legyártott 777-es is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!