Alig két hónapos működés után a nemzetközi szankciók hatására felfüggesztette működését az Aeroflot low-cost leányvállalata a Dobroljot. Az ellehetetlenített vállalkozás hamvaiból új fuvarozó születik, ez pedig Pobjeda (Győzelem) néven indul november 17-én.

A Pobjeda a Dobroljot által elindított festésben debütál, csak a név változik. (Forrás: pobeda.aero) | © AIRportal.hu

A Pobjeda a Dobroljot által elindított festésben debütál, csak a név változik. (Forrás: pobeda.aero)

Az Aeroflot és az orosz kormány a nemzetközi szankciókra válaszul és azokkal dacolva indítja újra a nagyon is sikeresnek mondható low-cost leányvállalatot. A Dobroljot indulásakor 100 százalékos load-factort produkált és ezt a nagyon alacsony áron kínált jegyekkel, valamint a jól megválasztott útvonalhálózattal érték el.

A Pobjeda a remények szerint folytatja elődje szép teljesítményét, a foglalási rendszer november elsejétől válik élessé. A fuvarozó két Boeing 737-800NG típusú utasszállítóval indul, melyeket korábban a Dobroljot is használt. A Pobjeda az elődje által bevezetett dizájnt viszi tovább, csupán a vállalat nevét cserélték le a gépek törzsén.

Az első járat november 17-én startol a moszkvai Vnukovo repülőtérről Volgográd légikikötőjébe. Az útvonalhálózatban a nagyobb orosz városok felé irányuló járatok dominálnak ezek: Szamara, Jekatyerinburg, Perm, Kazany, Tyumen, Szurgut és Belgorod. A hálózat további városokkal bővül, de ehhez a flotta létszámának növelése kell. A Pobjeda vezetői 2018-ra 40 gépes flottát vizionálnak, amellyel 45 belföldi várost kapcsolnának össze és ezzel a tíz legnagyobb orosz légitársaság elitklubjához csatlakoznának.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!