Fellegi Tamás fejlesztési miniszter Kínába utazott, ahol – többek közt – a Hainan légitársaság vezetőivel is találkozik. Ezen a megbeszélésen valószínűleg szóba fog kerülni a magyar légitársaság, ugyanis ha záros határidőn belül nem lesz új tulajdonosa a Malévnak, akkor csődbe mehet a cég – írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A magyar állam tavaly vette meg az orosz állami Vnyesekonombanktól a Malévot, és azóta finanszírozza. Az EU csak átmeneti időre és meghatározott céllal engedélyezi egy uniós piacon működő cég támogatását. Ennek apropóján az uniós döntéshozók elmarasztalhatják hazánkat. Viszont ha nincs állami támogatás, akkor az eladósodott cég csődbe megy.

A közelmúltban a fejlesztési miniszter utalt rá, hogy elérhető közelségben van a megegyezés egy kínai befektetővel. A magas kerozinárak és a gazdasági válság miatt lelassult az egyeztetés, de ez nem változtathat azon a helyzeten, hogy a magyar légitársaságnak szakmai befektetőt kell találnia. A Malév esetleges csődje beláthatatlan következményekkel járhat Ferihegyen – írja a Magyar Nemzet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!