Ideiglenesen kivonta a forgalomból ATR 72-500 típusú utasszállító repülőgépeit az Air New Zealand tulajdonában lévő Mount Cook Airlines miután egy rutinvizsgálat során hajszálrepedéseket fedeztek fel a flotta egyik gépének pilótakabin ablakán –
adta hírül nem sokkal ezelőtt a Flightglobal.

Március 18-án ideiglenes felszállási tilalamat rendelt el ATR 72-500 típusú turbolégcsavaros utasszállító repülőgépeire a Mount Cook Airlines. A rendelkezést az indokolta, hogy egy rutinvizsgálat során hajszálrepedéseket fedeztek fel az egyik ATR 72-500-as pilótakabin ablakán. A christchurch-i székhelyű légitársaság flottájában összesen 11 ATR 72-500 típusú repülőgép teljesít szolgálatot.

Az Air New Zealand 100%-os tulajdonában lévő regionális légitársaság azonnali vizsgálatot rendelt el, amelynek köszönhetően két gépet néhány órával az ellenőrzés elrendelését követően már szolgálatba is állíthattak. Az elsődleges eredmények alapján azonban három repülőgép egész biztosan alaposabb ellenőrzést igényel. A további 6 repülőgép közül 5 jól halad a vizsgálati rendben, míg a fennmaradó egy gép – az esettől független – előre ütemezett karbantartás miatt van földhöz kötve.

A Mount Cook Airlines ATR 72-500 típusú repülőgépei 68 utas szállítására alkalmasak és átlagéletkoruk 10.9 év. Annak érdekében, hogy az ellenőrzési munkálatok elvégzése alatt a légitársaság a lehető legzavartalanabb módon tartani tudja menetrendjét az anyacég ideigelenesen repülőgépeket biztosít számára.

Közben az ATR repülőgépgyár is azonnali támogatásáról biztosította a légitársaságot annak érdekében, hogy a flotta mihamarabb szolgálatba állhasson.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!