Egy működő hajtóművel, Budapesten szállt le a török légitársaság Isztambul – Düsseldorf járata.

A Boeing 737-800-as repülőgép személyzete az AIRportal.hu értesülései szerint az egyes, azaz a bal oldali hajtómű hibája miatt jelentett sürgősségi helyzetet (PAN-PAN) és Budapestre kért leszállási engedélyt.

A személyzet leállította a meghibásodott egyes hajtóművet. A repülőgép hétfőn este 3/4 9 tájban Szolnok térségében várakozott, majd megkezdte a ferihegyi repülőtér 31R futópályájának megközelítését.

A török légitársaság TK-1529-es számú járatát a légitársaság TC-JGC lajstromjelű Boeing 737-8F2 típusú repülőgépe teljesítette.

Update 21:01: A repülőgép rendben leszállt Ferihegyen és gurul a kijelölt állóhely felé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Update 21:00: A gép a 31R futópálya végső egyenesén közeledik a repülőtérhez.

Update 20:50: A repülőgép megkezdte a 31R futópálya megközelítését.

A Budapest Airport MTI-nek kiadott közleménye (21:32)

Kényszerleszállást hajtott végre egy török utasszállító gép hétfő este a Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Hardy Mihály elmondta, hogy a Turkish Airlines Boeing típusú gépe egyhajtóműves leszállást hajtott végre, de egyelőre nem tudni, hogy ennek oka műszaki hiba volt-e. Az Isztambulból Düsseldorfba tartó járaton 156 utas és 6 fős személyzet tartózkodott. A gép műszaki átvizsgálása után dől el, hogyan és mikor utazhatnak tovább.

A kommunikációs igazgató azt is elmondta, hogy a gép Törökszentmiklós térségében használt el annyi kerozint, hogy megfelelő tömeggel tudjon leszállni. A gép a leszállást követően az állóhelyre is saját erőből gurult be. Az előírásoknak megfelelően „várható légijármű-esemény miatt” teljes készültséget rendeltek el a reptéren, de mivel a kényszerleszállás sikeres volt, vélhetően ezt hamarosan feloldják – mondta Hardy Mihály.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!