Egy figyelemre méltó újdonsággal, az Economy Sleeper Class utasosztályával állt elő az Air Astana. A kazah légitársaság február 3-tól a Londonba, illetőleg Frankfurtba közlekedő Boeing 757-200-as típusain kezdte el bevezetni a legújabb szolgáltatását.

Az új Economy Sleeper Class ágy funkcióban. (Fotó: Air Astana) | © AIRportal.hu

Az új Economy Sleeper Class ágy funkcióban. (Fotó: Air Astana)

A mottó, mint megannyi prémium turista osztályt indító légitársaságnál itt is az, hogy az üzleti osztályhoz közeli színvonalú, árazásban viszont inkább a turistához közelebbi új utasosztályról van szó.

A kazah légitársaság annyival fűszerezte meg a dolgot, hogy ők nem a kissé már elcsépelt prémium szóra építve, egyszerűen Premium Economy, hanem a figyelmet ebben a sok prémium megnevezésben már-már elveszett utazóközönség számára talán jobban, erőteljesebben vonzó Economy Sleeper Class néven hirdették meg szolgáltatásukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A „sleeper”, vagyis a vasutas terminológiában hálókocsira utaló elnevezés természetesen mögöttes tartalommal is bír. Az Air Astana Economy Sleeper Class osztályára jegyet váltó utasnak ugyanis egy matrac, hozzá pedig párna és takaró is jár, amellyel az üléssort tulajdonképpen ággyá lehet alakítani, ezzel a turista osztályok körében exkluzív kényelmet nyújtva.

Air Astana légiutas-kísérő. (Fotó: Air Astana) | © AIRportal.hu

Air Astana légiutas-kísérő. (Fotó: Air Astana)

Mint ahogy már a földi kiszolgálásnál is előnyöket élvezhet a hálóhelyes osztályra készülő utas, hiszen az elsőbbségi check-in, valamint poggyászkezelés is része a szolgáltatáscsomagnak, és az asztanai, illetőleg a londoni és párizsi repterek business váróit is igénybe veheti. A fedélzeten pedig welcome drink, piperecsomag, újságok és magazinok várják az utast, aki itt a business osztályhoz hasonló mód menü kártyáról választhat ételt és italt, sőt egy fél literes ásványvizet is bekészítenek az üléséhez, amelynél a fedélzeti szórakoztatás sem marad el, iPad alapú rendszer biztosítja, amelyhez zajszűrős fejhallgató jár.

Az Air Astana legújabb kabintermékét, amely március 29-től már Párizsba is elérhető lesz, járatonként 12 ülés szolgálja ki, a fedélzeten működő business és economy class ülésektől szeparáltan.

Hasonlót kínál egyébként „családi heverő” néven új Boeing 777-300ER gépein a China Airlines is. Azt pedig, hogy mennyire lesz sikeres, a gyakorlat fogja igazolni. Az Air Astana mindenesetre nagy bizakodással van az új utasosztályával, amelyet korántsem véltelen, a nyugat-európai nagyvárosok felé vezet be.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!