Hamarosan új típussal bővül az El Al izraeli légitársaság gépparkja, amely októberben készül átvenni első Boeing 737-900ER utasszállító repülőgépét. A Next Generation típuscsalád legnagyobb teljesítményű változatát európai útvonalain készül szolgálatba állítani a vállalat, így minden bizonnyal a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre is teljesít majd járatokat.

Az El Al flottamodernizációs programja keretében döntött a Boeing 737NG típuscsalád leghosszabb törzsű, 900-as szériája megnövelt hatótávú (ER) változatának beszerzése mellett.

Az izraeli légitársaság több mint 320 millió dolláros beruházással összesen 6 darab Boeing 737-900ER gépet vásárol, hogy pótolja a forgalomból kivont Boeing 757-200, valamint Boeing 767-200ER típusainak kapacitásait.

Az első nagyteljesítményű B-737-es e hónapban, vagyis októberben érkezik Tel Avivba, amelynek apropóján az El Al magyarországi képviselete előzetes tájékoztatást küldött szerkesztőségünk számára – bemutatandó az új géptípust, annak berendezését és fedélzeti kialakítását.

A nagyobb forgalmú európai útvonalakon szolgálatba álló keskenytörzsű Boeinget kétosztályos elrendezésben, összesen 172 ülésesre konfiguráltatja a légitársaság, amely a kényelem és tágas kabin érdekében választotta ezt a kivitelt, holott a típust akár 215 üléssel is fel lehet szerelni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Forrás: El Al Airlines YouTube Csatorna

A turista osztályon 156, míg az üzletin 16 személy foglalhat majd helyet. Jelentős újítás, hogy az El Al-nál ezen az NG típuson jelenik meg először az egészen újszerű utazási élményt és fedélzeti atmoszférát biztosító Boeing SkyInterior (BSI) kabinbelső, amely többek között újratervezett burkolati elemeket, praktikusabb csomagtartó rekeszeket és változtatható fényerősségű LED világítást is magába foglal.

A legújabb súlycsökkentési trendnek megfelelően a turista osztály ülései új, karcsúsított kivitelűek lesznek. Az üzleti osztályon extra lábteret nyújtó, 111 centiméteres (fejtámlától fejtámláig mért) üléstávolságban elrendezett B/E Aerospace Millenium ülések kerülnek telepítésre, amelyek mindegyike elektromos csatlakozóaljzatot és USB kapcsolatot is kínál. A turista osztály Pinnacle ülései soronként biztosítanak egy-egy ilyen csatlakozót.

A Boeinggel kötött megállapodás szerint a megrendelt B737-900ER flotta 2016 elejére válik teljessé. A második gép a tervek szerint még az idén, decemberben csatlakozik az El Al jelenleg 37 darab aktív szolgálatban lévő repülőgépet számláló flottájába.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!