Lencsevégre került a Qatar Airways Cargo leendő első Airbus A330-200F típusú repülőgépe. Az egyelőre F-WXAD gyári lajstrommal a toulouse-i tesztköreit teljesítő teherszállító óriásgép A7-AFV azonosítóval fog szolgálatba állni a dohai központú légitársaság flottájában.

A Qatar Airways Cargo három darab vadonatúj Airbus A330-200F gépet állít szolgálatba régebbi, jelenleg Budapestre is rendszeresen közlekedő A300-600F típusainak leváltására. Az első A330-200F-et március 1-jén tervezi forgalomba bocsájtani a légitársaság, így nem csoda, hogy a gépet már teljes Qatar festésben sikerült lencsevégre kapnia egy toulouse-i repülőgépfotósnak.


Az első három teherszállító A330-as a BOC Aviation lízingcég kínálta finanszírozási konstrukciójában érkezik a Qatar Airways Cargo flottájába.

A katari vállalat cargo részlege további új A330-as gépek beszerzése mellett komolyan érdeklődik az európai repülőgépgyár erre a típusra kínált P2F (Passenger-to-Freighter) programja iránt is, amellyel a flottában szolgáló A330-200-as utasgépek közül is át lehet alakítani teherszállító verziókat.

A légitársaság flottainformációs adatbázisa szerint a Qatar Cargo gépparkja a három darab Airbus A300-600F gépen túl négy darab nagy kapacitású Boeing 777F típust számlál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!