Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára kifejtette, hogy mivel India a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága, ezért különösen fontosnak tartja a két ország együttműködésének szorosabbá tételét.

Az államtitkár a magyar-indiai gazdasági vegyes bizottság ülése után nyiltakozott a Gazdasági Rádiónak, melyben kiemelte a Magyarország és India között lévő légügyi egyezményt, melyet a múlt heti tárgyalások során sikeresen módosítottak, így a magyar fővárosból hamarosan elindulhat az első repülőjárat a több mint 13 millió lelket számláló Mumbaiba.


Az előzetes tervek alapján a Wizz Air üzemeltetné a fent említett járatokat a két ország között, Dubajon keresztül. Az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb városába már 2013. október 27-én elindul az első járat, az viszont még egyelőre nem ismert, hogy mikor bővítik tovább a járatot az indiai kitérővel.

A légitársaság még nem adott ki hivatalos közleményt, ám a hír megmagyarázhatja, hogy a Wizz Air miért konvertálta át a már meglévő, Airbus A320-as repülőgépekre leadott megrendelését a nagyobb hatótávolsággal és több férőhellyel rendelkező, A321-es típusra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!