Már két hét sincs hátra és elindul az Aeroflot által alapított Dobroljot diszkont fuvarozó. Az oroszok új légitársasága május 27-én megnyitotta foglalási rendszerét és az első 24 órában el is adtak 13700 jegyet a Szimferopol-Moszkva útvonalra.

A Dobroljot a számok szerint hatalmas népszerűségnek örvend, 99,9 százalékos load factort sikerült elérnie a június 11-től 22-ig tartó időszakra, melyet a június 27-től 30-ig már 100 százalékra tornáztak fel.

A légitársaság két Boeing 737-800NG típusú géppel kezdi meg a menetrend szerinti üzemelést, amelyek igencsak ki lesznek használva a foglalásokat nézve. A tervek szerint még ebben az évben nyolc darabosra duzzad a cég 737-es flottája. A vállalat egy hazai gyártmányú Szuhoj Superjet SSJ 100-as üzemeltetését is bevállalta, amelyet az anyavállalattól fog bérbe venni. 2018-ig a Dobroljot teljes gépparkja 40 darab 737-800NG-ből fog állni.

Az útvonalhálózat egyelőre nem túl impozáns, induláskor a cég csak Moszkva és Szimferopol között kínál utazási lehetőséget naponta négy járattal, de a flotta bővítésével további orosz nagyvárosok válnak elérhetővé mint például: Szentpétervár, Szamara, Jekatyerinburg, Kazan, Perm és Arhangelszk. Mire a géppark eléri teljes méretét a Dobroljet 45 desztinációt tesz elérhetővé bel- és külföldön egyaránt.

A vállalat a 737-800-asok maximális kapacitását kihasználva egy-osztályos elrendezés mellett 189 főre székezteti be gépeit. Az utasok a B/E Aerospace által gyártott bőrborítású székeikben ülve repülhetik útjukat. A Boeingek meghajtásáról CFM 56-7 típusú hajtóművek gondoskodnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Dobroljot elindulását nehezítette több orosz törvény, amelyek megtiltják a csak interneten árult és vissza nem téríthető jegyek értékesítését. Az utasbarát törvények eltörlésével viszont már nincs akadálya, hogy a nemzeti fuvarozó diszkont légitársasága elindítsa tevékenységét.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!