A Wizz Air egy éven belül új karbantartó hangárt vehet birtokba a Budapest Airport és a Wizz Air ma aláírt megállapodása értelmében. Az új, 15 évre szóló bérleti szerződés aláírását a Wizz Air magyarországi működésének 10. évfordulójára időzítették, azt követően, hogy a légitársaság megkezdte nyolcadik repülőgépe üzemeltetését budapesti bázisán.

Az új karbantartó-javító hangár kizárólag a Wizz Air gépei számára épül meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Budapest Airport vezérigazgatója, Jost Lammers és a Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József által ma aláírt megállapodás szerint. A Budapest Airport jövő nyárra építi fel az új létesítményt, amelyet a Wizz Air 15 éves időtartamra bérel. A Budapest Airport vonatkozó beruházása meghaladja a 3 millió eurós (kb. 900 millió forintos) összeget; a tervek szerint a repülőtér-üzemeltető 2015 augusztusában adja át a Wizz Airnek az új létesítményt.

A közvetlenül a műszaki előtérre nyíló új hangár a Lufthansa Technik és az Aeroplex által üzemeltetett meglévő karbantartó hangárok között épül fel. A mintegy 2000 négyzetméteres csarnokot egyidőben egy repülőgép veheti igénybe, így az új, Sharklettel szerelt Airbus A321neo típusú repülőgépek is, amelyek az elkövetkezendő években a Wizz flottájában is megjelenhetnek.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. (Fotó: Budapest Airport) | © AIRportal.hu

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.
(Fotó: Budapest Airport)


A hangár bérleti szerződésének aláírását úgy ütemezték, hogy a Wizz Air budapesti működésének tizedik évfordulójára essen. 2004. június 24-én szállt fel ugyanis Budapesten az első London-Luton felé tartó Wizz Air járat. Azóta a Wizz Air folyamatosan bővítette budapesti működését, és ma már 35 desztinációra repül a magyar fővárosból. A növekedést elősegítendő a Wizz Air nemrégiben telepítette Budapestre a nyolcadik repülőgépét: múlt héten indította el a Budapest-Alicante járatot. A várakozások szerint a Wizz Air idén a budapesti viszonylatban már több mint 2 millió utast szállít.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


„Büszkék vagyunk rá, hogy a Wizz Air a Budapest Airport légitársasági partnere, és nagyra értékeljük növekedési potenciálját a magyar piacon,” mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Hozzátette, „A hangár bérleti szerződés aláírásával a mai napon újabb lépést tettünk a Wizz Air budapesti jelenlétének további erősítése felé. Adminisztrációs központjuk, forgalmi részlegük, crew centerük, szimulátoruk és oktatási központjuk már a mi repülőterünkön működik. Beruházásunk annak a jele, hogy elkötelezettek vagyunk a további növekedés, a további munkahelyteremtés iránt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az új hangár lehetővé teszi, hogy a Wizz Air működése még olajozottabb legyen, képessé téve a légitársaságot arra, hogy magas színvonalú repülőgép-karbantartási tevékenységet is végezhessen/végeztethessen Budapesten a rutin-ellenőrzésektől egészen a nagyjavításokig.”

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Tamara Mshvenieradze, a Wizz Air kommunikációs menedzsere és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatójának társaságában a rendezvényen. (Fotó: AIRportal.hu)


A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi Jόzsef elmondta, „A mai nap emlékezetes mérföldkő társaságunk életében, hiszen gyökereink Magyarországon vannak, és több mint 500 magyar munkavállalót foglalkoztatunk. Az elmúlt 10 év során kiérdemeltük a magyar utazóközönség bizalmát és lojalitását, és a továbbiakban is igyekszünk részükre alacsony jegyárak mellett kiváló szolgáltatást nyújtani. Új hangárunk megnyitása a terv szerint 2015-ben magasan képzett magyar légiközlekedési szakembereknek biztosít itthoni álláslehetőséget.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!