A jelenleg zajló bécsi „fapados forradalom” mellett három közel-keleti légitársaság is fontos útvonalakat nyitott meg az osztrák fővárosból, az egyiken mindjárt két cég is versenybe száll.

Fotó: AIRportal.hu

Mindhárom arab légitársaság megnyitotta már az útvonalakat, amelyek Bécset három jelentős közel-keleti várossal kötik össze.

A Kuwait Airways Kuvait várost, a Saudi Arabian Airlines Dzsiddát és Rijádot (felfűzve), a diszkont Flynas pedig szintén a szaúdi fővárost teszi elérhetővé Bécsből júniustól.

A Dzsidda és Rijád egész évben, a nyári főszezonon kívül is elérhető lesz, a Kuwait Airways gépei csak a nyári menetrendi időszak alatt közlekednek hetente háromszor, kedden, csütörtökön és vasárnap Bécsbe – írja az aero.de.

A Saudia járatai hetente négy alkalommal közlekednek Bécsből: kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Konstantin von Wedelstaedt – Wikimedia Commons

A diszkont Flynas hetente háromszor kínál közvetlen járatot Rijádba, a Saudiatól eltérően azonban kora reggeli indulással.

A Saudia délután délután négy órakor induló járataival azonban nemcsak a szaúdi fővárosba lehet eljutni átszállás nélkül, a gépek ugyanis továbbrepülnek Dzsidda városába is.

A Saudia több mint nyolc év után tért vissza az osztrák fővárosba, a szaúdi légitársaság 2009 decemberéig üzemeltetett járatokat Schwechatra.

Az újonnan indított útvonalakat mindhárom légitársaság Airbus A320-as repülőgépekkel szolgálja ki, a Kuwait Airways és Saudia kétosztályos, míg a Flynas a diszkont modellnek megfelelő egyosztályos székezéssel.