Két nagy teljesítményű és egy exkluzív üzleti géptípusát készül bemutatni az idei Dubai Air Show alkalmával a Qatar Airways. A dohai légitársaság legfrissebb bejelentése szerint az utasszállító flottából a Boeing 787-es Dreamliner, az üzletiből a Bombardier Global 5000, míg a cargo gépparkból az egyik Airbus A330F fog színre lépni a nagyközönség előtt.

Három hét múlva kezdődik a 2013. évi dubai légi szalon, amely november 17-21. között várja vendégeit. A résztvevő légitársaságok már javában készülnek a rendezvényre, s természetesen így van ezzel a térség egyik legjelentősebb szereplője a Qatar Airways is, amely október 23-án jelentette be, hogy három géptípusát is elviszi a bemutatóra.

A flotta legmodernebb szélestörzsű típusa, a Boeing 787-8-as mellett jelen lesz a Qatar Executive üzletágának egyik luxus kivitelű Bombardier Global 5000-ese és a Qatar Cargo egyik új, a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is rendszeresen megforduló Airbus A330F gépe is. A katariak Airbus gyártmányú teherszállítója egyébként most először érkezik majd Dubaiba az airshow alkalmával.


A meghívott vendégek a gépek fedélzeteit is megtekinthetik, így alkalmuk lesz az 1-2-1-es elrendezésű 22 business és 3-3-3-as elosztású 232 turista osztályú üléssel szerelt Dreamliner, valamint a kategóriájának egyik legtágasabb belső terét nyújtó Bombardier Global 5000-es kabinjainak bejárására is.

„A Dubai Airshow nemcsak a Közel-Keleten az egyik legfontosabb légi ipari esemény, hanem az egész világon is” – nyilatkozta Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy idén a kiállítás egy vadonatúj, kimondottan ilyen célra épített helyszínen, a Dubai World Centralban kerül megrendezésre, amely számos új szolgáltatást, de legfőképp még nagyobb teret biztosít a repülőgépek számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!