A munka ünnepe idén péntekre esik, így egy kis tervezéssel akár három teljes napra elutazhatunk anélkül, hogy szabadnapot kelljen kivenni.

Ha külföldi pihenéssel szeretnénk tölteni a munka ünnepét, akkor nem érdemes várni a repülőjegy megvásárlásával, ugyanis van néhány olyan úti cél Budapestről, ahová jó áron juthatunk el az idén hosszú hétvégét biztosító május elsején. 

Az alábbi repülőjegyek csak egy 40x20x25 centis kis táskát tartalmaznak, a nagyobb, standard méretű kézipoggyászért fizetni kell.

Szófia, május 1-3., 11 200 forint (Wizz Air, Discount Clubbal, anélkül 18 000 forint)

A Szófia melletti Vitosha-hegyről pazar a kilátás

Bulgária fővárosába a menetrendnek köszönhetően akár szabadnap nélkül is elutazhatunk a májusi hosszú hétvégén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A város legtöbb nevezetessége, többek között a híres Alekszandr Nyevszkij-székesegyház, gyalogosan is bejárható, nincsenek messze egymástól.

A három napból egyet pedig érdemes a közelben lévő Vitosa-hegységben tölteni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra. 

Prága, május 1-4., 14 500 forint (Ryanair)

A Ryanair prágai járata pénteken reggel 6 órakor indul Budapestről, így ha a hétfő reggeli járattal utazunk vissza (és rögtön a munkahelyre megyünk), szabadság kivétele nélkül három teljes napot tölthetünk a cseh fővárosban.

Prága hangulatos óvárosa, a Károly-híd, a Vár, a Szent Vitus-székesegyház csak néhány a sok látnivaló közül, amelyet egy hétvége alatt meg lehet nézni. 

Esti fényekben úszó Prága (forrás: Pixabay)

Marosvásárhely, április 30-május 3., 8900 forint (Wizz Air, Discount Clubbal, anélkül 15 300 forint)

Ha még nem jártunk Székelyföldön, akkor itt az alkalom: a Budapest és Marosvásárhely közötti járattal nagyon rövid idő alatt juthatunk el a térség kapujába.

A magyar fővárosból csütörtök este 5-kor induló járatot leginkább a hétfő délután érkezővel érdemes kiegészíteni, így három és fél teljes napot tudunk ott tölteni egyetlen szabadnappal. Marosvásárhelyen érdemes beiktatni egy városnézést, azonban ha autót bérlünk, könnyen eljuthatunk Szovátára, Parajdra, vagy a Békás-szorosra is, hiszen egyik sincsen túl messze a várostól.

Az erdélyi települések hangulata igazán magával ragadó (forrás: Pixabay)