Új járatokat indít és ezzel tovább bővíti hosszú távú útvonalhálózatát a Norwegian. A norvég low-cost légitársaság utasai a jövő évtől három új amerikai célállomásra repülhetnek a flotta vadonatúj Boeing 787-8 típusú repülőgépeivel. Ezek Los Angeles, San Francisco és Orlando lesznek.

A Norwegian Long Haul idén tavasszal kezdte meg hosszú távú járatainak üzemeltetését. A légitársaság azóta a hét hat napján kínál közvetlen járatokat Skandinávia és New York, valamint hetente ötször Skandinávia és Bangkok között.

A soron következő bővítés novemberben történik, amikor Oslóból, Stockholmból és Koppenhágából a floridai Fort Lauderdale is elérhetővé válik.

A jelenleg két darab Boeing 787-8 típusú Dreamlinerrel (EI-LNA, EI-LNB) működő Long Haul divízió azonban már a jövő évre tervez és bejelentette legújabb interkontinentális desztinációit. Bjorn Kjos, a Norwegian vezérigazgatója szerint azon túl, hogy manapság a légiközlekedés egyik fő árama az Amerikai Egyesült Államok és Európa közötti forgalom, jelentős igény is mutatkozik jó minőségű, ugyanakkor kedvező árú szolgáltatásra a két kontinens között.

Az pedig, hogy egyetlen más légitársaság sem kínál közvetlen járatokat Oslóból Los Angelesbe, San Franciscóba és Orlandóba; Stockholmból Los Angelesbe és San Franciscóba, vagy Koppenhágából Los Angelesbe csak tovább növeli a járatok létjogosultságát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A működését május 30-án egy bérelt Airbus A340-300-assal kezdő Norwegian Long Haul június végén vette át első Boeing 787-es repülőgépét. A vállalat összesen 8 darab, egyenként összesen 291 üléses Dreamlinert rendelt a típuscsalád legrövidebb törzsű, 8-as szériájából.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!