A Wizz Air ma bejelentette, hogy adásvételi és lízingszerződést kötött három Airbus A320 gépről a Mitshubishi Corporation Aviation Partners (MCAP) vállalattal. A repülőgépek szállítását 2013-ra és 2014-re tervezik. Ez az első finanszírozási megállapodás a két fél között.

„Örülünk, hogy meglévő lízingpartnereink körét az MCAP-vel bővíthetjük, és bejelenthetjük az első közös finanszírozási szerződésünket – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „A jövőben az együttműködés kiterjesztésére számítunk. Ezzel a három új repülőgéppel tovább növeljük a légitársaság kapacitását, valamint hozzájárulunk a flottánk átlagéletkorának alacsony szinten tartásához. A Wizz Air gépeinek átlagéletkora 4 év alatt van, ezzel a legfiatalabb az európai légitársaságok flottái közt. Szeretnénk megköszönni az MCAP támogatását és a Wizz Airbe vetett bizalmát.”

„Örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük a Wizz Airrel kötött megállapodásunkat, célunk az együttműködés hosszú távú fejlesztése” – mondta Hiroshi Nakanishi, a Mitsubishi Corporation Aviation Partners vezérigazgatója. „Ez az első adásvételi és lízingszerződésünk a közép- és kelet-európai régióban. Örülünk, hogy egy ilyen sikeres partnerrel lépünk be a térségbe, mint a
Wizz Air.”

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága 39 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több mint 250 útvonalon, 83 desztinációval, 29 országba. A Wizz Airnél 1500 repülési szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2012-ben több mint 12 millió utas választja a légitársaságot.

Az MCAP a Mitsubishi Corporation repülőgép kereskedelmi és lízing vállalata, amely több mint 100 gép tulajdonosa és üzemeltetője. A lányvállalatot 2008-ban alapította a kizárólagos tulajdonos, a Mitsubishi Corporation, amely több mint 20 éves tapasztalattal bír a repülőgéplízing területén. Az MCAP csoport irodái Tokióban, Los Angelesben és Dublinban találhatók, munkáját világszerte a Mitsubishi csoport 200 fiókirodája is támogatja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!