Három új járatot nyit a 2016-os nyári szezonban a Budapestről a Wizz Air, jelentette be Váradi József péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Budapesten.
(Fotó: AIRportal.hu)

A diszkont légitársaság két új várost, Liverpoolt és Keflavikot már tavasztól, a harmadik célállomást, Ibizát pedig júniustól teszi elérhetővé Budapestről.

A Budapest – Liverpool járat hetente két alkalommal, március 23-tól közlekedik majd szerdán és vasárnap, míg Keflavikba március 30-tól juthatnak el hetente kétszer, szintén szerdánként és vasárnaponként a magyar utazók.

A magyarok körében is népszerű üdülő és bulihelyszín, Ibiza június 18-tól lesz elérhető Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával hetente egy alkalommal szombati napokon.

Az új járatokra szóló repülőjegyek már elérhetők a légitársaság foglalási rendszerében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Váradi József a sajtótájékoztatón azt mondta, az izlandi járatot azok után indították el Magyarországról, hogy a lengyel piacon már tapasztalatokat szereztek. Ezek alapján arra számítanak, hogy a környező országokból is utazhatnak Budapesten keresztül az új célállomásra.

Adataik szerint Magyarországon 28 százalékos részesedésük van, két bázisról, Budapestről és Debrecenből 52 útvonalat üzemeltetnek 23 országba. A magyar piacon 2015-ben az előző évhez képest 12 százalékos utasforgalom-bővülést értek el, a Wizz Air összesített utasforgalma pedig 22 százalékkal 19,2 millióra emelkedett.

Váradi József a 2015-ös évvel kapcsolatban felidézte, hogy megtörtént a cég bevezetése a londoni tőzsdére, arculatot váltottak, elérték a százmilliós utasszámot és átvették első Airbus A321-esüket.

Ebben az évben nyolc A321-es Airbust vesznek át, amelyből kettő a budapesti, a többi pedig a varsói és a bukaresti bázisra kerül.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!